Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Emeği Pazarı kuruldu

Ankara'da yaşayan kadınların istihdamını destekleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Emeği Pazarı ile kadınların ev ekonomisine katkı sunmalarına imkan tanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Emeği Pazarı, bu hafta sonu da kurulurken kadınların el emeği göz nuru ürünleri de görücüye çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Emeği Pazarı kuruldu

Başkent Ankara'da kadın istihdamının desteklenmesi için pek çok projeye imza atılıyor. Ankara'da yaşayan ve ev ekonomisine katkı sunmak isteyen kadınlar için 'Kadın Emeği Pazarı' projesini hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), bu yıl da pazarların kurulmasına katkı sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi Antares Alışveriş Merkezi’nde ‘Kadın Emeği Pazarı’ kurdu. Özel günler öncesi ‘Kadın Emeği Pazarları’nın kurulmasına vesile olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, tüm vatandaşları da pazara davet etti.

ANKARA BÜYÜKŞEHIR BELEDİYESİNDEN ‘KADIN EMEĞİ PAZARI’

Son olarak Kurban Bayramı öncesinde kadın girişimcilerin ekonomilerine katkıda sunulması amacıyla Antares Alışveriş Merkezi’nde kurulan Kadın Emeği Pazarında hazırlanan takı, toka, çanta, tekstil ürünleri, cüzdan ve süs eşyaları satışa sunuldu. Pazar, 9 Haziran Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Emeği Pazarı kuruldu

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar, kurulan Kadın Emeği Pazarlarının hem yurttaşlardan hem de kadın girişimcilerden ilgi gördüğünün altını çizdi. Yorgancılar, “Yerel kalkınmada kadın emeğinin ve kadın girişimciliğinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda kadın girişimcileri desteklemeye devam ediyoruz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Emeği Pazarı kuruldu - Resim : 2

Yıl boyunca Ankara’nın çeşitli noktalarında halka açık olarak kadın girişimcilerimizin ürettikleri ürünleri satabilmeleri için imkânlar sunuyoruz. 3 gün boyunca sürecek etkinliğimizde kadın girişimcilerimiz emeklerini halka sunabilecek” şeklinde konuştu. Bu çerçevede 9 Haziran Pazar günü de pazardan alışveriş yapılmasına imkan tanınacak.

SONRAKİ HABER