ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı için hazırlıklarını tamamladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı için hazırlıklarını tamamladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 9 gün sürecek Ramazan Bayramı tatili öncesi tüm birimleriyle hazırlıklarını tamamladıklarını duyurdu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı için hazırlıklarını tamamladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ramazan Bayramı için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. Başkentlilerin sorunsuz bir bayram tatili geçirmesi için Başkent 153, Ankara İtfaiyesi, Ankara Zabıtası ve ASKİ 7/24 görev başında olacak. EGO Genel Müdürlüğüne ait toplu taşıma araçları bayram süresince ücretsiz hizmet verecek ve tüm birimler de görev başında olacak.

Başkentlilerle Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında iletişim köprüsü olan Başkent 153, bayramda da vatandaşların taleplerinin en kısa sürede çözüme ulaştırılması için 7/24 çalışacak. 9 günlük bayram tatili öncesi Başkentlileri olası yangın, göl, gölet ve barajlarda boğulma riskine karşı uyaran Ankara İtfaiyesi de 48 itfaiye istasyonu ve 320 personeli ile Ramazan Bayramı boyunca görevinin başında olacak. Vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden itfaiyeye ihbarda bulunabilecek.

ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİNİ ARTIRDI

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ise sokak hayvanları için 7/24 görevde olacak. Kurtuluş Parkı Sokak Hayvanları Sağlık Merkezi 7/24, bakım evleri ise 08.00-16.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek. Zabıta Dairesi Başkanlığı Ramazan Bayramı boyunca da görevinin başında olacak. Bayram öncesi kafe, restoran, lokanta, pastane, fırın ve marketlere yönelik denetimlerini sıklaştıran Ankara Zabıtası bayram boyunca da mezarlık, park ve meydanlarda seyyar satıcı, dilenci ve çevreye rahatsızlık verenlere yönelik kontrollerini sürdürecek.

CAMİ VE MESCİTLER TEMİZLENDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenli aralıklarla temizlik ve hijyenin sağlandığı cami ve mescitlerde de bayram öncesi kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler kent genelindeki tüm cami ve mescitlerin genel temizliğinin yanında; halılarını süpürüp, kitaplıklarından mihraplarına kadar detaylı bir şekilde temizleyerek bayram namazına hazırladı.

BAYRAM SÜRESİNCE OTOBÜS, ANKARAY, METRO VE TELEFERİK ÜCRETSİZ OLACAK

Ramazan Bayramı süresince vatandaşların ulaşımlarını rahatlıkla sağlayabilmesi için EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren otobüs, metro, ANKARAY ve teleferik 10 Nisan 2024 Çarşamba günü sabah 06.00’dan, 12 Nisan 2024 Cuma günü akşam 24.00’e ücretsiz olacak. 

EGO otobüslerinin güncellenen hareket saatleri ve güzergâhlarına EGO CEP’TE mobil uygulaması ile www.ego.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın yatırımcısına uzmanından uyarı! Tarih vererek yatırımcıyı bekleyen tehlikeyi duyurdu

Altın yatırımcısına uzmanından uyarı! Tarih vererek yatırımcıyı bekleyen tehlikeyi duyurdu