ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi Zafer Meydanı çalışmalarında sona yaklaştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zafer Meydanı çalışmalarında sona yaklaştı

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kente yatırımları devam ediyor. Yeni yatırımlar bir bir duyurulmaya devam ederken kentteki Zafer Meydanı çalışmalarında da sona gelindiği ifade edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zafer Meydanı çalışmalarında sona yaklaştı

ANKARA (AA) - Başkent Ankara'ya kazandırılan yatırımlar vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Ankaralılar belediyelerin çalışmalarını yakından takip ederken kente kazandırılacağı açıklanan Zafer Meydanı hakkındaki son gelişmeler de merakla takip ediliyordu. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 5 bin 440 metrekare alanda yürütülen "Zafer Meydanı" projesinde sona yaklaşıldığını bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz sene duyurduğu Zafer Meydanı projesinde yapım işleri hız kesmeden devam ediyordu. ABB tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 5 bin 440 metrekare alanda yürütülen projede sona gelindi. 

ABB'NİN ZAFER MEYDANI ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

ABB'nin projesine göre Zafer Çarşısı ve Zafer Parkı'nı birbirine bağlayan meydan, büyük bir cazibe merkezi haline dönüşecek. Projeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Öğrencilere nefes olacak, Kızılay'a da canlılık katacak projenin son aşamasına geldik.

 Zafer Meydanı yenileme çalışmaları ve Öğrenci Merkezinin yapıldığı 5 bin 440 metrekare alanda, sesli kütüphane, sergi ve dinlenme alanları, kentsel teras gibi sosyal alanlar bulunacak." ifadelerine yer verdi.

ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı Üst Yapılar Proje Şube Müdürü Özlem Özderin ise mekanın, öğrenciler için sesli kütüphane, kafeteryalar, süreli-süresiz, grup ve bireysel çalışma odalarından oluştuğunu kaydetti.  

Şube Müdürü Özderin, "3 bin 700 metrekarelik açık alanımızda öğrenci amfisi ve peyzaj alanları olacak. Bu ay itibariyle yıkım ve söküme başladık önümüzdeki birkaç ay içerisinde öğrencilerin kullanımına açmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu. ABB tarafından hayata geçirilecek olan projenin Ankaralıların yeni buluşma noktası olacağı tahmin ediliyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş yağmur ve şükür duasına katıldı

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş yağmur ve şükür duasına katıldı