ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Halk Ekmek çölyak ve gluten hastaları için kahvaltılık gevrek üretti

Ankara Halk Ekmek çölyak ve gluten hastaları için kahvaltılık gevrek üretti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ve Un Fabrikası tarafından çölyak ve gluten intoleransı olan vatandaşlar için özel olarak kahvaltılık gevrek üretildiği açıklandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Halk Ekmek çölyak ve gluten hastaları için kahvaltılık gevrek üretti

Şehirdeki vatandaşların sağlıkları için yaptığı çalışmalar ile de ön plana çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi şehirdeki vatandaşların sağlığı için önemli olan bir gelişmeyi daha duyurdu.

Edinilen bilgiye göre Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak Ankara'nın her yerinde hizmet veren Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası AŞ tarafından çölyak hastaları ve gluten intoleransı olarak özel olarak kahvaltılık gevrek üretildiği açıklandı. Yapılan açıklamada ayrıca geçtiğimiz haftasonu Çölyak Dernekleri ile koordineli olarak glutensiz kahvaltı etkinliği düzenlendiği ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta Ankara Halk Ekmek fabrikasında düzenlenen kahvaltı etkinliğine katılmış ve Ankaralılar ile bir araya gelmişti.

HALK EKMEK FABRİKASINDAN ÇÖLYAK HASTALARINA MÜJDELİ HABER

Halk Ekmek Fabrikasının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise “Çölyak hastaları ve gluten intoleransı olan vatandaşlarımız için glutensiz kahvaltılık gevrek ürettik. Yeni glutensiz kahvaltılık gevreğimiz Başkent Market Şubelerimiz ile Fabrika satış mağazalarımızda satışta. Glutensiz ürün yelpazemizi her geçen gün zenginleştiriyoruz” denildi. söz konusu yeni ürün bahsedilen bu hastalıklardan mustarip olan Ankaralılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bu ürünleri satın almak ve kahvaltılarında kullanmak isteyen tüm Ankaralılar kendilerine en yakın Başkent Market ya da Halk Ekmek Fabrikası Satış mağazasına gidebilirler.

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

Bir bağırsak rahatsızlığı olarak bilinen Çölyak hastalığı tahıl, buğday ya da arpa içinde bulunan Glutene karşı vücudun verdiği alerjik reaksiyon olarak bilinmektedir. Bu hastalığa sahip olan vatandaşlar ise bu maddelerin kullanılarak hazırlandığı ürünlerin glutensiz olarak hazırlanan versiyonlarını tercih etmektedirler. Bu sebepten dolayı uzmanlar tarafından da Çölyak hastalığına sahip olan vatandaşların hastalıklarından dolayı yediklerine dikkat etmesi gerektiği vurgulanıyor.

Çölyak hastalığı ile ilgili konunun uzmanlarının belirttiği bir başka husus ise hastalığın kontrol edilmeyip hastanın dikkatsiz davranması durumunda çok farklı hastalıkların meydana  gelebileceği ve ciddi sonuçlarının olabileceği oldu.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu kura çekimi ne zaman, saat kaçta hangi kanalda?

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu kura çekimi ne zaman, saat kaçta hangi kanalda?