ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiyesi Bayram tatilinde yangın ihtimaline karşı vatandaşları uyardı

Ankara İtfaiyesi Bayram tatilinde yangın ihtimaline karşı vatandaşları uyardı

Ramazan tatilinin insanlar için kabusa dönüşmemesi adına ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda şehirdeki ekipler bir anlık ihmalin acı sonuçları olacağına dair söylemlerde bulunuyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara İtfaiyesi Bayram tatilinde yangın ihtimaline karşı vatandaşları uyardı

Ankaralılar bayram tatilinin başlaması ile birlikte memleketlerine gitmeye başladı. Şehire giriş ve çıkışlarda yaşanan yoğunluk vatandaşların büyük bir kısmının tatil dönemini farklı şehirde geçireceği şeklinde yorumlandı.

Başkent'te yaşayan vatandaşlara şehri terk etmeden ya da şehrin farklı noktasına gitmeden önce dikkat etmelerine dair önemli ve ciddi bir uyarı geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri vatandaşlardan elektrik şalterleri ile su ve doğal gaz vanalarını kapatmalarını istedi.

“GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”

Konu ile ilgili ekipler şehirde oluşabilecek olumsuz durumlara karşı hazırlıklarını tamamladıklarını söylediler. İtfaiyeciler adına konuşan İtfaiye Dairesi Başkanı Levent Çeri, “Her zaman olduğu gibi bayramda da 7/24 esasıyla 48 itfaiye istasyonu ve 320 vardiya personelimiz ile görevimizin başındayız" diyerek şehirde  herhangi bir duruma anında müdahale etmek için çalışacaklarını söyledi.

Kendilerinin olduğu kadar vatandaşlarında dikkat etmesi gereken ve dikkatli olması lazım gelen hususlar olduğunu ifade eden Çeri “Hava sıcaklıklarının artmaya başladığı bugünlerde mesire alanlarında vakit geçirmek isteyen ailelerin ve piknikleri sonrasında muhakkak ateşin söndüğünden emin olmaları gerekmektedir” dedi. İtfaiye Daire Başkanı Çeri ayrıca vatandaşların evden çıkarken vanaları kapatmaları ve şartelleri indirmeleri konusunda uyarıda bulundu.

UYARILAR SÜRÜYOR

Şehir genelinde ekipler bayram tatil döneminin şehir halkı için rahat geçmesi adına günün her anında faaliyetlerini sürdürecek. İlgili birimler vatandaşlarında üzerlerine düşeni yapması gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Birce Akalay'dan şaşırtan hamle! Hakan Kurtaş ile ilk paylaşımını yaptı

Birce Akalay'dan şaşırtan hamle! Hakan Kurtaş ile ilk paylaşımını yaptı