Ankara İtfaiyesi Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara uyarılarda bulundu

Kurban Bayramı tatili döneminin uzunluğu ve bir çok insanın bu dönemde yollara çıkıp farklı şehirlere gidecek olması önlemlerin önemini artırdı. Bu konuda bir uyarıda bulunan Ankara İtfaiyesi vatandaşlara neler yapmaları gerektiğini anlattı.

Ankara İtfaiyesi Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara uyarılarda bulundu

Tatil dönemleri insanların dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek için büyük bir hevesle beklediği dönemler olarak biliniyor. Bu dönemlerde insanların mutluluklarına gölge düşmemesi ve istenmeyen olayların yaşanmaması için seyahat öncesi ve seyahat esnasında olduğu gibi vakit geçirilen yerlerde de gerekli tedbirin sağlanması gerekiyor.

Bu konuda devletin farklı kurumlarından vatandaşlara onların iyiliği için bir dizi hatırlatmalar yapılıyor. Ankara halkı için bir uyarıda Ankara İtfaiyesinden geldi.

EVDEN ÇIKMADAN ÖNE YAPILACAKLAR

Bayram döneminde ekipler ile olası durumlara karşı müdahalede bulunmak için hazır bekleyen itfaiye birimini temsilen konuşan İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri yolculuğa çıkmadan önce evde yapılması gereken bazı hususlardan bahsetti.

Başkan Çeri "Bayramda evlerinde bulunmayacak vatandaşlarımızın elektrik, su tesisatlarını, doğalgaz vanalarını mutlaka kontrol edip kapatmalarını, prizlerde herhangi bir elektrikli alet takılı bulundurmamalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Ankara İtfaiyesi Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara uyarılarda bulundu

ARAÇLARINIZDA BUNA DİKKAT EDİN

Yol öncesi olduğu gibi yol sonrası uyarılara da değinen Levent Çeri "Plastik veya cam su şişeleri ise mercek görevi görüp döşemeleri yakabiliyor. Güvenlik için su şişelerini gölgede kapı ceplerinde tutabiliriz" dedi ve deodorant, çakmak gazı gibi şeylerin sıcaktan dolayı araç içinde patlayabilme ihtimaline dikkat çekti.

Ankara İtfaiyesi adına yapılan uyarılarda vatandaşların bayramda hoş vakit geçirmek için gideceği piknik alanları gibi yerlerde de dikkatli olması vurgusuna yer verildi.

Ankara'da bayramın başlayacağı güne kadar hazırlık ve uyarılar sürecek. Bayram tatilinin sona ereceği güne kadar ekiplerin günün her anında teyakkuzda olacağı biliniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER