ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Mamak'taki Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 342 konut için kura çekimi gerçekleştirildi

Ankara Mamak'taki Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 342 konut için kura çekimi gerçekleştirildi

Uzun bir süredir Kentsel Dönüşüm Projesinin tamamlanmasını ve yeni evlerine kavuşmayı bekleyen Mamaklılar için önemli bir an yaşandı. Yapım sürecinde sona gelinen konutlar kura ile sahiplerini buldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Mamak'taki Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 342 konut için kura çekimi gerçekleştirildi

ABB yönetimi  yıllardır devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili vatandaşların sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi Mamak'ta projenin tamamlanmasını bekleyen vatandaşlar için bir kura çekimi töreni düzenledi.

BAŞKAN YAVAŞ “HELALLEŞMEMİZ LAZIM”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da katıldığı törende 342 konut için noter huzurunda bir kura çekimi yapıldı. Kura sonucu evlerine kavuşan vatandaşlar büyük bir mutluluk yaşadı. Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta belediyenin vatandaşlara karşı sorumluluğundan bahsetti. Başkan Yavaş ““Göreve gelir gelmez hep şöyle baktık olaya; belediye yönetiminde, devlet yönetiminde devamlılık esastır. Mutlaka borcumuzdan kurtulup sizlerle helalleşmemiz lazım diye girdik işin içerisine” dedi.

Diğer bölgelerde devam eden çalışmalara da değinen Başkan Yavaş “Kentsel dönüşüm çalışmalarına biz kendi şirketlerimiz üzerinden devam ediyoruz. Şu anda Mamak bölgesinin imar planı kesinleşti. Altındağ bölgesi ve Dikmen Vadisi'nde de çalışmalarımız devam ediyor. Altındağ'da bir iptal gelmişti. Yeni bir plan yaptık. İnşallah önümüzdeki dönemde, tamamen teslim ederek borcumuzdan kurtulacağız ve sizlerle helalleşeceğiz” diyerek ev sahibi olmak için bekleyen diğer vatandaşlara umut veren açıklamalarda bulundu.

ON YILLARDIR BEKLEYEN VATANDAŞLAR VAR

Proje kapsamında yıllardır evlerine kavuşmaya bekleyen vatandaşların beklediği sürenin uzunluğu gözlerden kaçmadı. Kura çekimi sonucu ev sahibi olduğunu ifade eden vatandaşlar arasında 20 yıldır bekleyenler olduğu öğrenildi. Evlerine yakın bir zamanda kavuşacak olan Mamaklı hak sahipleri yaşadıkları mağduriyetin sonlandırılmasından dolayı minnetlerini ifade ettiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
8 Mart tatil mi, hangi güne denk geliyor, yarım gün mü olacak?

8 Mart tatil mi, hangi güne denk geliyor, yarım gün mü olacak?