ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara'da ABB ekipleri tarafından yeni yeşil alanlar oluşturmaya devam ediliyor!

Ankara'da ABB ekipleri tarafından yeni yeşil alanlar oluşturmaya devam ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin belirli bölgelerinde fidanlık alanları kuruluyor. Edinilen bilgiye göre son olarak BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanında bir çalışma gerçekleştirildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da ABB ekipleri tarafından yeni yeşil alanlar oluşturmaya devam ediliyor!

Ankara'da son yıllarda ABB yönetiminin en çok ön planda tuttuğu çalışmalar arasında ağaçlandırma programı yer alıyor. Gelecek nesillere yaşanılabilir bir Ankara bırakma düşüncesi ile yapılan çalışmalarda son durak Gölbaşı ilçesi oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi şehri yeşillendirme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. İnsanların doğa ile iç içe olmasını önemseyen ve programlarını buna göre şekillendiren ABB yeni bir fidanlık arazisi kurdu.

GÖLBAŞI'NA FİDANLIK KURULDUĞU BİLDİRİLDİ

ABB'ye bağlı ANFA Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıllarda ilçede kurulan BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı üzerinde bir fidanlık oluşturdu.  İçerisinde bir çok farklı çeşitte fidan barındıran alan 41 dönüm arazi üzerine kuruldu.

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren ANFA Genel Müdürlüğü Peyzaj Müdür Yardımcısı Bünyamin Doruk, “BAKAP Tarım Kampüsü’nde yer alan fidanlık 41 dönüm arazi üzerine kuruldu. Bu alan içinde yaklaşık 15 bin yapraklı ağaç ve 250 bin çalıyı barındırıyoruz. Ankara genelinde 3 tane fidanlığımız bulunuyor, bunlar BAKAP, Göksu ve Anadolu Bulvarı fidanlığı. Fidanlıklarımızda yaklaşık 45 farklı tür ağacımız ve 35 farklı türde çalımız bulunuyor" dedi.

ANKARA HALKI YEŞİLİ SEVİYOR

Ankara'da belediye tarafından ilerleyen dönemlerde yeni fidanlık alanları oluşturma planları olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı. Şehir halkının da yeşil alanlara önem verdiği ve özellikle yaz aylarında vakitlerini bu noktalarda değerlendirdiği biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralılar klimaları çalıştırmaya başlayın! Nisan ayında Haziran sıcağı geliyor

Ankaralılar klimaları çalıştırmaya başlayın! Nisan ayında Haziran sıcağı geliyor