ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara'da mazbata günü! İkinci Mansur Yavaş dönemi başlıyor

Ankara'da mazbata günü! İkinci Mansur Yavaş dönemi başlıyor

Rekor bir oy oranı ile bir kez daha ABB Başkanı olarak seçilen Mansur Yavaş göreve başlıyor. Edinilen bilgiye göre Başkan Yavaş ikinci dönemine bugün resmen adım atacak.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da mazbata günü! İkinci Mansur Yavaş dönemi başlıyor

31 Mart Yerel seçimlerinin en adından söz ettiren ABB Başkanı Yavaş'ın seçimde nasıl bir sonuç alacağı merak ediliyordu. Seçimler öncesinde özellikle mal varlığını açıklaması ile adaylar arasında bir beyanda bulunma dalgası başlatan Yavaş Ankara'da rekor bir oy ile seçildi.

% 60.44 oy oranı ile 2. defa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş'ın mazbata töreninin ne zaman gerçekleşeceği belli oldu. Edinilen bilgiye göre ABB Başkanı Mansur Yavaş bugün saat 13:00'da Ankara İl Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını alacak.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA YAVAŞ'TAN DESTEK

Seçim dönemi boyunca gittiği ilçelerde partisinin adayları için destek talebinde bulunan ABB Başkanı Yavaş kazanan isimlerin yanında yer almayı sürdürüyor. Başkan Yavaş Bugün gerçekleşecek devir teslim törenlerinde Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu ve Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ın yanında olacak.

Başkan Yavaş'ın programı ise şu şekilde oldu;

11.30 – Etimesgut Devir Teslim Töreni

13.00 – ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın mazbata alması

14.00 – Gölbaşı Devir Teslim Töreni

15.15 – Kahramankazan Devir Teslim Töreni

16.15 – Keçiören Devir Teslim Töreni

TÜM BAŞKANLAR ANITKABİR'E GİDECEK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçim sonrasında en özel ziyaretini ise Anıtkabir'e gerçekleştirecek. Ankara'da partisinin seçimleri kazanan 16 belediye başkanını yanına alacak Başkan Yavaş'ın bu programı basına ve halka açık olacak.

Başkan Yavaş'ın mazbata töreninde vereceği mesajlar merakla bekleniyor. Vatandaşlarında bu ana şahitlik etmesi için Ankara İl Seçim Kurulu önünde toplanması tahmin ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin konuştuğu Ankara yangını saatler sonra söndürülebildi

Türkiye'nin konuştuğu Ankara yangını saatler sonra söndürülebildi