ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara'daki diyabet hastalarına özel motivasyon kampı düzenlendi!

Ankara'daki diyabet hastalarına özel motivasyon kampı düzenlendi!

Başkent Ankara'da yaşayan diyabet hastaları için Ankara Büyükşehir Belediyesi motivasyon kampı düzenledi. Motivasyon kampına ilgi yoğunken başlatılan motivasyon kampı hakkında da bilgiler verildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'daki diyabet hastalarına özel motivasyon kampı düzenlendi!

Ülkemizde binlerce diyabet hastası bulunuyor. Özel bir beslenme rutini olan diyabet hastaları için çeşitli etkinlikler düzenlenirken bir yandan da belediyeler tarafından özel üretimler gerçekleştirilmeye devam ediyor. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB)  ve Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfı iş birliğiyle tedavileri takip edilen diyabetli hastalara motivasyon kampı düzenlendi. ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri 5 gün süren kampta diyabet hastalarına sosyal aktiveler ve eğitim desteği verdi. 

ANKARA'DA DİYABET HASTALARI İÇİN MOTİVASYON KAMPI

ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından Kızılcahamam Şifa Termal Sosyal Tesislerinde diyabet hastalarına yönelik motivasyon kampı düzenlendi. 

Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfı’nda tedavileri takip edilen diyabet hastalarına yönelik 5 gün süren kampta sosyal aktiveler düzenlenirken eğitim desteği ile bilgilendirme de yapıldı. Kampın son gününde düzenlenen programda konuşan Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, “Diyabetli hastalar konusunda toplum farkındalığını yükseltmek, onlara bir nebze de olsa biz de destek olmak için bu tür çalışmalara her zaman sıcak bakıyoruz. Elimizdeki tüm imkanlarla sizlerin yanında olmayı arzu ediyoruz.'' dedi. 

Kampa dair detaylı bilgiler veren Ünsal, ‘’Diyabet hastalığında Avrupa’da birinci sıraya yükselmişiz. Bu üzücü bir durum düzensiz, hareketsiz bir yaşam, iyi beslenememe, teknolojinin getirdiği özellikle pandemiyle birlikte durgun bir hayat tarzı diyabet hasta sayısını artırıyor. Buna karşı ailelerin hastalara destek olması çok önemli. Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak o aile mensuplarından birisi olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Katılımcılar ise düzenlenen kamp kapsamında yetkililere teşekkürlerini iletti. 

Haberankara.com                 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Beypazarı'ndaki trafik kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti

Ankara Beypazarı'ndaki trafik kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti