ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü sel sorunlarının devam ettiği Barışyolu Caddesi'nde çalışma başlattı!

ASKİ Genel Müdürlüğü sel sorunlarının devam ettiği Barışyolu Caddesi'nde çalışma başlattı!

ASKİ Genel Müdürlüğü, kentteki altyapı sorunlarını tek tek çözüme ulaştırmak adına başlattığı yatırım atağına devam ediyor. ASKİ Genel Müdürlüğü bu kez Keçiören ilçesindeki sel sorununun sık sık gündeme geldiği Barışyolu Caddesi için çalışma başlattı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ASKİ Genel Müdürlüğü sel sorunlarının devam ettiği Barışyolu Caddesi'nde çalışma başlattı!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş döneminde kentin yıllar içinde ihmal edilen tüm altyapı sorunlarını tek tek gündemine alarak çözmek için bir yatırım atağı başlatıldığını ifade etti. 

ASKİ ekipleri, eski dere yatağında yer almasından kaynaklı olarak aşırı yağışlarda sel ve su taşkınları yaşanan Keçiören Barışyolu Caddesi için harekete geçti. 

ASKİ’DEN SEL BASKINI YAŞANAN BARIŞYOLU CADDESİ’NE MÜDAHALE

ASKİ Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlarda sel ve su baskınları yaşanan Keçiören ilçesi İncirli Mahallesi Barışyolu Caddesi için harekete geçti. Kesintisiz olarak çalışan ekipler, Barışyolu Caddesi'nde buçuk kilometre altyapı imalatı gerçekleştirdi. 

Gece saatleri de dahil olmak üzere çalışan ekipler, iklim değişikliğini de dikkate alarak Barışyolu Caddesi’nin yağmur suyu ve atık su hatlarını yeniden projelendirdi. 

Caddeye açılan Alımlı Sokak’ta ise 110 metrelik altyapı imalat çalışması sürdürülürken Barışyolu Caddesi’nde yaşanan sel görüntüsünü ve atık su sorununu çözecek proje 21 milyon 500 bin TL’ye mal oldu.

BARIŞYOLU CADDESİ’NE  BÜYÜK MAZGALLAR KONULDU

Konu hakkında açıklamalarda bulunan ASKİ yetkilileri, Ankara’nın dereler ve bentler kenti olduğuna ancak yerel yönetimler tarafından dere yataklarının dahi imara açıldığına dikkati çekti.  Bu çerçevede yapılan açıklamada projenin detayları da şöyle açıklandı: ‘’Mazgalların düzenli şekilde temizlenmesine karşın eski hatların kapasitesi deşarj için yetmemeye, geri tepmelere ve seller yaşanmasına neden olmuş. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş, göreve ilk geldiğinde 2019 yılında hiç mazgal olmayan Barış Yolu Caddesi’ne büyük mazgallar konmuş, sonrasında ise kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının kapasitesini önemli ölçüde artıracak imalatlara başlanmış ve bu imalatlar da tamamlanmıştır.”

Ankara'nın kronik sorunu haline gelen alanlarda ise proje çalışmaları devam ediyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı fitre bedelini açıkladı!

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı fitre bedelini açıkladı!