ASKİ tarafından yapılan açıklamada Ankara'daki su aboneleri uyarıldı. Başkent Ankara'da yaşanan kuraklığın seviyeleri gözler önüne serilirken Kurtboğazı barajında su seviyesinin alarm verdiği, Akyar ve Eğrekkaya Barajı’nda ise ölü hacimden su alınmaya başlandığı belirtildi.
ASKİ'DEN UYARI: BARAJLARDAKİ SU SEVİYESİ ALARM VERİYOR!
Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile Ankaralılara su uyarısı yapıldı. Yapılan paylaşımda "2 milyon 656 binden fazla aboneye kesintisiz su temini için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. ASKİ, kuraklığın barajlardaki su seviyelerinin olumsuz etkilediğini tekrar hatırlatıyor; Her damla su, yarınlarımızın güvencesi. Geleceğimiz için tasarruf edelim.

Türkiye’yi etkisi altına alan kuraklık Ankara’yı da vurdu. Ankara’nın içme suyu ihtiyacının yarısını karşılayan Kurtboğazı Barajı’nda su seviyesi alarm veriyor. Kuraklık nedeniyle Akyar ve Eğrekkaya Barajı’nda ölü hacimden su alınmaya başlandı." ifadelerini kullandı.

ASKİ abonelerini uyarıyor başlığı ile yayımlanan mesajda Ankaralıların içme suyunu tasarruflu ve dikkatli kullanmaları istendi. Ankara'da barajların doluluk oranı ne yazık ki son derece sıcak ve kurak geçen yaz mevsiminin ardından bahar döneminde beklenen yağışların düşmemesi üzerine tükenme noktasına gelmişti.