Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü yeni bir plansız su kesintisi duyurusu yaptı. Sosyal medya üzerinden yapılan bu duyuru ile vatandaşlar bilgilendirildiler. Plansız su kesintisinin bir arızadan kaynaklandığı belirtilirken Gölbaşı ilçesinde bu su kesintisinden etkilenebilecek yerler de açıklandı. Ayrıca ASKİ Genel Müdürlüğü arızanın ne zaman sona ereceği ve su kesintisinin ne zaman sona ereceğini de açıkladı.
ARIZADAN DOLAYI SU KESİNTİSİ UYGULANIYOR
ASKİ’den yapılan açıklamada, “Gölbaşı ilçesinin su ihtiyacını karşılayan PSW-4 Pompa İstasyonunda meydana gelen arıza nedeniyle 29 Ekim 2025 Çarşamba günü saat 21:00’den itibaren plansız su kesintisi yapılmıştır. Arızanın giderilme çalışmaları sürmekte olup, 30 Ekim 2025 Perşembe günü saat 12:00’de tamamlanması planlanmaktadır. Suyun şebekeye verilmesinin ardından üst kotlara ulaşım süresinin saat 15:00 civarında olacağı öngörülmektedir.” ifadelerine yer verildi.

SU KESİNTİSİNİN ETKİLEYECEĞİ YERLER
ASKİ, Gölbaşı ilçesinde yapılan su kesintisinden etkilenecek olan yerleri de şöyle açıkladı:
“Ahiboz, Ballıkpınar, Eymir, Gazi Osman Paşa, Gökçehöyük, Hacı Hasan, Hacılar, Hacı Muratlı, İncek, Karagedik Aydın, Karagedik Ercan, Karaoğlan, Karşıyaka, Kızılcaşar, Oğulbey, Örencik, Taşpınar, Yağlıpınar, Yavrucuk, Yaylabağ mahalleleri ile Bahçeli Evler Mahallesi’nin bir kısmı”
ASKİ’nin yapmış olduğu duyuru ile beraber Gölbaşı’nda vatandaşlar plansız su kesintisi ile ilgili olarak bilgilendirilmiş oldular. Yaşanan arızanın giderilmesinin ardından su kesintisinin sona ereceğine dair ayrıntılar da paylaşıldı.