ASKİ’den şebeke sularına yönelik önemli uyarı

ASKİ Genel Müdürlüğü şebeke sularının sağlıklı ve kesintisiz şekilde kullanılması için uyarıda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ’nin uyarısını yeniden hatırlattı.

ASKİ’den şebeke sularına yönelik önemli uyarı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte su kullanımlarıyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ASKİ Genel Müdürlüğü, su ve kanalizasyonla ilgili çalışmalarına devam ederken başkentlilerin temiz ve sağlıklı bir su kullanabilmelerini önemsiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü 2 buçuk milyonu aşkın abonesine şebeke sularının kullanımına yönelik önemli bir uyarıda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi de ASKİ’nin uyarısını yeniden hatırlattı. 2 buçuk milyon abonesi için Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Birliği (AB) standardında içme ve kullanma suyu sağlayan ASKİ, şebeke sularının özellikle apartman depolarındaki kullanımıyla ilgili uyarıda bulundu.

ASKİ’den şebeke sularına yönelik önemli uyarı

EN AZ 2 DEFA TEMİZLENMESİ GEREKİLİYOR

ASKİ’nin uyarısı doğrultusunda, Ankara’da yaşayan vatandaşlar için şehir şebeke suyunun sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde tüketilebilmesi için, apartman depolarının yönetmelik gereği yılda en az 2 defa temizlenmesi gerektiğine yönelik uyarı yapıldı.

ASKİ sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı uyarı ile şebeke suyunun en az 2 defa temizlenmesi gerektiğini belirtirken, “Temiz Depo, Sağlıklı Su” sloganına vurgu yaptı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER