ASKİ’nin suyunun temiz ve içilebilir olması yapılan kontrollerle doğrulandı

ASKİ’nin içme suyu, Mayıs ayında yapılan kontroller neticesinde kalite standartlarını karşıladı. ASKİ Genel Müdürü kontrol raporunu sosyal medya hesapları üzerinden de paylaştı.

ASKİ’nin suyu yapılan kontrollerle temiz ve içilebilir çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, su ve kanalizasyon hizmetleri konusunda Ankaralı vatandaşlarına en iyi kaliteyi sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Türk Akreditasyon ve ASKİ tarafından yapılan “2024 Yılı Mayıs Ayında Ankara Halkına Sunulan İçme Suyunun Düzenli Olarak Yürütülen Kalite Kontrollerinin Ortalama Sonuçları” raporuna göre ASKİ’nin suyunun temiz ve içilebilir olduğu sonucuna ulaşıldı.

ASKİ Laboratuvarlar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Mayıs ayı analizleri doğrultusunda, ASKİ’nin şebeke suyu birçok metal, renk, tat, pH değeri, oksitlenme, enterekok, koliform bakteri gibi değer ve kriterlerinin ölçümleri yapıldı. Sonuçlar kapsamında ASKİ’nin bu ve bunun gibi ölçütlerde şebeke suyu kalitesi insani su tüketimi açısından kalite ortalamalarını ve standartlarını karşıladı.

ASKİ’NİN SUYU TEMİZ VE İÇİLEBİLİR NİTELİKTE

ASKİ’nin suyunun temiz ve içilebilir olması yapılan kontrollerle doğrulandı

ASKİ Genel Müdürlüğü de, Laboratuvarlar Şube Müdürlüğü ve Türk Akreditasyon Kurumu tarafından yapılan “2024 Yılı Mayıs Ayında Ankara Halkına Sunulan İçme Suyunun Düzenli Olarak Yürütülen Kalite Kontrollerinin Ortalama Sonuçları” rapor tablosunu sosyal medya hesapları üzerinden de vatandaşlarla paylaştı. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Şebeke Suyumuz Sürekli Kontrol Altında

İçme suyunun düzenli olarak yürütülen kalite kontrollerinin mayıs ayı ortalama sonuçlarına göre suyumuz temiz ve içilebilir niteliktedir.”

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER