ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Orman Çiftliği Dijital Hayvanat Bahçesi Ankara'daki Büyükelçilere tanıtıldı!

Atatürk Orman Çiftliği Dijital Hayvanat Bahçesi Ankara'daki Büyükelçilere tanıtıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından son teknolojiyle oluşturulan, kapsamıyla dünyanın en büyük dijital hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıyan Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi kente kazandırıldı. Projeye olan ilgi devam ederken Dijital Hayvanat Bahçesi bu kez Ankara'da görev yapan Büyükelçilere tanıtıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Atatürk Orman Çiftliği Dijital Hayvanat Bahçesi Ankara'daki Büyükelçilere tanıtıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) kente yatırımları devam ediyor. Atatürk Orman Çiftliği’ndeki eski Hayvanat Bahçesi’nin yerine kurduğu Dijital Hayvanat Bahçesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ederken 3 Şubat tarihinden bu yana 100 bini aşkın vatandaş da bu alana uğradı. Ankaralıların ziyaret etmeyi sürdürdüğü Dijital Hayvanat Bahçesi'nin konukları bu kez kentte görev yapan büyükelçiler oldu. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın düzenlediği Dijital Hayvanat Bahçesi organizasyonuna; Tayland, Kırgızistan, Singapur, Panama, Dominik Cumhuriyeti, Gürcistan, Afganistan, Zimbabve, Macaristan, Filipinler, Bulgaristan, Ukrayna, Poland, Peru, Bangladeş, Hollanda, Slovakya, Venezuela, Kosta Rika,  Uruguay, Hırvatistan, El Salvador, Pakistan, Guatemala ,Sri Lanka, Lüksemburg, Yeni Zelanda ülkelerinin büyükelçileri katıldı. 

ABB BAŞKANI YAVAŞ DİJİTAL HAYVANAT BAHÇESİNİ BÜYÜKELÇİLERE TANITTI 

Çocuklara hayvanların dünyasını tanıtmak ve doğa sevgisini kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Dijital Hayvanat Bahçesi’ni tanıtan ABB Başkanı Yavaş, “Alanında bir ilk olan Dijital Hayvanat Bahçesi’nde dünyanın en ileri teknolojileri kullanılmıştır.'' diyerek başladığı söze projeyi detaylandırarak devam etti.

ABB Başkanı Yavaş, ‘’Projede; el uzatıldığında karşıdaki canlıya temas edebilme duygusunu oluşturan, etkileşimli ‘Hyper 3D’ sistemler, dünyanın en üstün hologram teknolojisi ile oluşturulan, canlılarla gerçek doğa objelerini birleştirerek gerçeğe en yakın deneyimi sunan ‘Mixed Reality’ sistemler, 8K çözünürlük ve ultra yüksek kontrast verebilen ‘Hyper 3D Screen’ sistemler ile ‘AR Cloud’ teknolojili sistemler yer almaktadır.” dedi.  

Projedeki tüm hayvan çeşitlerinin değişebildiğini kaydeden ABB Başkanı Yavaş, 110 ünite ve karma gerçeklik teknolojisini destekleyen 40 kask içerisinde nesli tükenen ve hayvanat bahçesinde 150’nin üzerinde hayvan türüne yer verildiğini belirtti. Alanı gezen büyükelçiler ise ABB ekibine tebriklerini iletti. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akşener'den Mansur Yavaş'a yanıt gecikmedi! Korkaklığını bizim partimize operasyon çekerek...

Akşener'den Mansur Yavaş'a yanıt gecikmedi! Korkaklığını bizim partimize operasyon çekerek...