ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Gençlik Meclisi'nden ABB Meclisinde 'Model Başkent' simülasyonu

Başkent Gençlik Meclisi'nden ABB Meclisinde 'Model Başkent' simülasyonu

Başkent Gençlik Meclisi, ABB Meclisinde bir ilke imza attı. ABB Meclis üyelerinin gruplar göre dağılımını göz önüne alan Başkent Gençlik Meclisi, ''Model Başkent'' adı bir simülasyonu hayata geçirdi.
Başkent Gençlik Meclisi'nden ABB Meclisinde 'Model Başkent' simülasyonu

Ankara'da Başkent Gençlik Meclisi, çeşitli çalışmalar ile hem gündeme hem de siyasete farklı bir bakış açısı getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Başkent Gençlik Meclisi tarafından, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisinde, meclis üyelerinin grup dağılımları göz önüne alınarak,  “Model Başkent” adlı simülasyon yapıldı. 

Başkent Gençlik Meclisi üyeleri,  4 farklı hayali siyasi partiyi temsil  etti.  147 genç, 10 farklı komisyonda bir araya gelerek toplu ulaşımdan kent imarına, insan haklarından çevre ve sağlığa kadar “Ankara'da Göç” konusu hakkında çözüm önerileri sundu. 

Ankara'da Göç konusunda gençler,  muhafazakâr, liberal, milliyetçi ve sosyal demokratlar; Gençlik Politikaları, Toplu Ulaşım, İnsan Hakları, Kent İmar ve Estetiği, Sanat-Kültür, AB ve Dış İlişkiler, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği, Sosyal Hizmetler, Çevre, Sağlık ve İklim ile Hukuk ve Tarifeler Komisyonları altında raporlar hazırladı, kararlar aldı ve önergeler sundu. 

ÇÖZÜM RAPORU SUNULACAK 

Gençler tarafından oluşturulan raporlar, hep birlikte oylandı. Ardından ise ortaya 10 farklı rapor çıktı. Bu 10 farklı rapor daha sonra tek bir rapor haline getirilerek çözüm raporu olarak iletilecek. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman, hangi gün, faiz oranı ne zaman açıklanacak?

Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman, hangi gün, faiz oranı ne zaman açıklanacak?