Son olarak yapılan güncellemede barajların doluluk oranını yüzde 10 seviyesini aştığı ifade edildi. Bir süredir yüzde 1 seviyesinde olan baraj doluluk oranları son yağışlarla birlikte beslenmeye başladı.
13 Şubat itibari ile güncellenen verilere göre başkentteki barajların doluluk oranı yüzde 10,88 olarak açıklandı. Bu oran geçen sene aynı tarihte yüzde 18,11 olarak kayıtlara geçti.

ANKARA'DA YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK
Yaza su sıkıntısı çekmek istemeyen başkentliler hem ASKİ'nin baraj verilerini hem de MGM'nin hava durum tahminlerini yakından inceliyor. Yapılan son açıklamada Ankara'da önümüzdeki haftalarda da yağışların etkili bir şekilde sürmesi bekleniyor.

1 haftalık rapora göre Ankara salı ve çarşamba günü yağış beklenirken, önümüzdeki cumartesi günü sulu kar yağışının etkili olacağı aktarıldı. Sıcaklıklar ise 5-11 derece arasında seyredecek.