ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Büyükelçi ve Misyon Şeflerine 23 Nisan Resepsiyonu düzenleyen ABB Başkanı Yavaş'tan önemli açıklamalar

Büyükelçi ve Misyon Şeflerine 23 Nisan Resepsiyonu düzenleyen ABB Başkanı Yavaş'tan önemli açıklamalar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Başkent Ankara'da çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Başkentteki büyükelçiler ve misyon şefleri için resepsiyon düzenleyen Başkan Yavaş, önemli açıklamalarda da bulundu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Büyükelçi ve Misyon Şeflerine 23 Nisan Resepsiyonu düzenleyen ABB Başkanı Yavaş'tan önemli açıklamalar

ABB Başkanı Yavaş Büyükelçi ve Misyon Şeflerine 23 Nisan Resepsiyonu düzenledi - Başkent Ankara'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle binlerce vatandaşın da katılımı ile coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş Başkentteki büyükelçiler ve misyon şefleri için resepsiyon düzenledi. ABB Başkanı Yavaş’ın ev sahipliğinde Mogan Park Konuk Evinde gerçekleştirilen 23 Nisan resepsiyonuna; Ankara Valisi Vasip Şahin, büyükelçiler ile yabancı misyon temsilcileri, Ankara ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, basın mensupları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda davetli katıldı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği resepsiyonda 65 ülkenin büyükelçisi ile misyon şeflerini ağırladı.

Davette konuşan ABB Başkanı Yavaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün zor şartlar altında milleti bir araya getirerek Türkiye Büyük Millet Meclisini (TBMM) açtığını ve ulusun geleceğini çocuklara adadığı özel bir gün olduğunu belirtti. ABB Başkanı Yavaş bu çerçevede “Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramını kutlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

ABB BAŞKANI YAVAŞ’TAN BÜYÜKELÇİ VE MİSYON ŞEFLERİNE 23 NİSAN RESEPSİYONU

Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Park Konuk Evinde gerçekleştirilen 23 Nisan resepsiyonunda son yerel seçimlerden bahseden ABB Başkanı Yavaş, yüzde 60,4 gibi rekor bir oy oranı ile tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildiğini dile getirdi.

Bu kapsamda önemli açıklamalara yer veren ABB Başkanı Yavaş, “Bu başarıda hiç şüphesiz geçtiğimiz 5 yılda ortaya koyduğumuz adil, tarafsız, şeffaf, hesap verebilir, katılımcı, insan ve çevre odaklı yönetim anlayışımız önemli rol oynadı. Betona ve ranta değil vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını merkeze alan projelerimiz Ankara halkı tarafından kabul gördü. Bundan dolayı önümüzdeki dönem de aynı anlayışla halkımıza hizmete devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ankara halkının refah ve mutluluğunu artırmaya yönelik çalışmalarına artan bir azimle devam edeceğinin altını çizen Yavaş, Avrupa Birliği'ne girişi önemsediklerini belirtti. 

Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğinin temel hedefleri arasında yer aldığını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda Avrupa Birliğine giriş projesine büyük önem verdiklerini, bunun Türkiye için vazgeçilmez olduğunu dile getiren Yavaş, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Dünyada Sulh" ilkesinin her zaman yol göstericileri olduğunu söyleyerek  Filistin halkının yanında olduğunu sözlerine ekledi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediyesi ilçedeki okullarda çevre düzenlemesi çalışmalarına başladı

Pursaklar Belediyesi ilçedeki okullarda çevre düzenlemesi çalışmalarına başladı