ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Hamidiye Camisi'ni yeniden kent tarihine kazandırmak için ABB'nin çalışmaları sürüyor!

Hamidiye Camisi'ni yeniden kent tarihine kazandırmak için ABB'nin çalışmaları sürüyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihine ışık tutan yapıların gelecek nesillere aktarılması için proje çalışmalarını sürdürüyor. ABB tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Hamidiye Camisi'de yeniden kent tarihine kazandırılmak üzere restore ediliyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Hamidiye Camisi'ni yeniden kent tarihine kazandırmak için ABB'nin çalışmaları sürüyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından kentteki çalışmalar devam ediyor. Kent tarihine ışık tutan yapılan gelecek nesillere aktarılması için restore ve sağlıklaştırma çalışmaları devam ederken kentteki Hamidiye Camisi'nde de restore çalışmaları sürdürülüyor. 

 Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ulus Telgraf sokağında yer alan eski adıyla “Tatarlar Cami” şimdi ki adı “Hamidiye Camisi”ni yeniden kent tarihine kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. İki kurumun işbirliği ile sürdürülen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından tarihi cami Ankara tarihindeki yerini alacak.            

HAMİDİYE CAMİSİ YENİDEN AYAĞA KALDIRILIYOR 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent tarihini gün yüzüne çıkaracak projelere imza atarken Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü, kent tarihinde önemli bir yeri olan ve Ulus Telgraf Sokağı’nda yer alan Hamidiye Cami’deki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. 

ABB ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, Ankara Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun onayı sonrası, 19. yüzyılın önemli yapılarından eski adı Tatarlar Cami şimdi ki adıyla Hamidiye Cami’nde rölave, restitüsyon ve restorasyon projeleri yapılıyor.  

Abdülhamit Dönemi’nde Romanya’dan ve Bulgaristan’dan getirilen muhacirler için yaptırılan ve duvarlarının kerpiç çatısının ahşaptan yapılan tarihi camideki restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Ankara tarihindeki yerini alacak.

ABB zaman zaman yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verirken kentte diğer tarihi yapılar için de projelendirme işlemleri sürüyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji 21 ilde saat vererek uyardı! Hepsi bir anda gelecek pus sis çığ aman dikkat

Meteoroloji 21 ilde saat vererek uyardı! Hepsi bir anda gelecek pus sis çığ aman dikkat