Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanlığını ziyaret etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un gözaltına alınması sonrasında CHP Ankara İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Yavaş, sürece ilişkin durumu yakından takip etti.

Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanlığını ziyaret etti

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'de yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınmıştı. Erkol'un gözaltına alınmasının akabinde Yavaş, CHP Ankara İL Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyaret sırasında önemli değerlendirmelerde bulunan Yavaş, bu tür uygulamaların giderek usul haline geldiğini ve bu durumu hukuku zedelediğine dikkat çekti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un gözaltına alınmasının ardından CHP Ankara İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek sürece ilişkin son durumu yerinde takip etti.

İl Başkanlığı binasında partililerle bir araya gelen Yavaş, yürütülen soruşturmanın seyri hakkında avukatlardan bilgi aldı. Görüşmede, Ümit Erkol’un henüz sorgusunun yapılmadığı bilgisi paylaşıldı.

Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanlığını ziyaret etti

"BU ŞEKİLDEKİ İŞLEMLER TOPLUMDA ADALET DUYGUSUNU SARSIYOR"

Ziyaret sırasında değerlendirmelerde bulunan Yavaş, İl Başkanı Erkol’un kaçma şüphesi ya da delil karartma ihtimali bulunmamasına rağmen evinden gözaltına alınarak İzmir’e götürülmesinin doğru bir yöntem olmadığını ifade etti. Bu tür uygulamaların giderek bir usul haline gelmesinin hukuka olan güveni zedelediğini vurgulayan Yavaş, “Hukukun temel ilkeleri açıkken, bu şekildeki işlemler toplumda adalet duygusunu sarsıyor” dedi.

Yaşanan sürecin yalnızca bireyleri değil, ülkenin hukuk sistemi ve itibarını da etkilediğine dikkat çeken Yavaş, benzer uygulamaların Türkiye’ye zarar verdiğini, hiçbir fayda sağlamadığını belirtti.

Ziyarete, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve il örgütünden bazı isimler de katıldı.

Gerçekleştirilen görüşmede Erkol'un henüz sorgusunun yapılmadığı ifade edildi. Gerçekleştirilen görüşme ABB Meclis üyeleri de katılım sağladı.

Kaynak: Gözde Gürcü
SONRAKİ HABER