ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş'tan emeklilere destek ödemelerine devam açıklaması

Mansur Yavaş'tan emeklilere destek ödemelerine devam açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye olarak şehirde yaşayan emekli vatandaşlarına yönelik yaptığı ödemeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Mansur Yavaş'tan emeklilere destek ödemelerine devam açıklaması

2019 yılından beri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Mansur Yavaş görevde bulunduğu süre zarfında bir çok defa şehirde yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yönelik destek ödemeleri yapılacağını açıklamıştı.

Yapılan destek ödemeleri ile ilgili Başkan Yavaş geçtiğimiz dönemlerde yaptığı bir açıklamada “İnsanı önceleyen belediyecilik darda olanın yanında olmaktan geçer” diyerek yapılan destek ödemelerinin devam edeceğini işaret etmişti.

ABB'DEN VATANDAŞA NAKİT, ET VE ISINMA DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi bu bağlamda şehirde ikamet eden ve açlık sınırının altında maaş alan emekli vatandaşlarına aylık olarak 1000 TL destek ödemesi yapmakta ve buna ek olarak her ay 400 TL tutarında et alma desteği ve kış aylarında vatandaşların ısınma ihtiyaçlarını karşılamaları içinde 500 TL doğalgaz desteği ödemesi yapmaya başlamıştı.

Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emeklilerin maaşlarına yönelik yapılan zam ve dün akşam yapılan kabine toplantısı sonrası duyurulan %5 ek zam açıklamalarının ardından Ankara'da yaşayan ve belediyenin vermiş olduğu bu destekten yararlanan vatandaşlar aldıkları bu hizmetin devam edip etmeyeceğini merak etmeye başlamıştı.

ABB'NİN DESTEK ÖDEMESİ DEVAM EDECEK

Destek ödemesi alan vatandaşların merakla beklediği açıklama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi. Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda “Değerli emeklilerimiz, Sizi en çok ihtiyacınız olan dönemde yalnız bırakmayacağız. Açlık sınırının altında maaş alan ve sosyal yardım alma hakkı olan emeklilerimize verdiğimiz aylık 1000 TL desteği sürdüreceğiz. Ayrıca her ay 400 TL et desteği ve kış aylarında aylık 500 TL doğal gaz desteğiyle yanınızda olacağız” dedi.

Mansur Yavaş'ın yapmış olduğu açıklama kısa sürede sosyal medyada geniş yankı bulurken, söz konusu yardımdan yararlanan ihtiyaç sahibi Ankaralılar, büyükşehir belediyesi tarafından verilen bu desteğin devam edecek olmasından duydukları memnuniyetleri belirttiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avrupa'da lider Ziraat Bankkart grubun son maçında Olympiakos'u konuk ediyor

Avrupa'da lider Ziraat Bankkart grubun son maçında Olympiakos'u konuk ediyor