Bir süredir cezaevinde tutuklu olarak bulunan gazeteci Fatih Altaylı ile ilgili olarak bugün sürpriz bir gelişme yaşandı. Fatih Altaylı’nın avukatları tarafından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’ne itiraz yapıldı. Bu itiraz neticesinde Fatih Altaylı’nın tutukluluk haline son verilmesine karar verildi. Bu karar üzerine Fatih Altaylı akşam saatlerinde tahliye edilerek özgürlüğüne kavuştu.
"MEMNUNİYET VERİCİ" OLARAK DEĞERLENDİRDİ
Yaşanan bu önemli gelişme ile ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Başkan Mansur Yavaş, Fatih Altaylı ile ilgili olarak verilen tahliye kararını “memnuniyet verici” olarak nitelendirdi. Ayrıca Başkan Yavaş haksız yere özgürlüklerinden mahrum bırakılan herkes için adalet temennisinde bulundu.
HERKES İÇİN ADALET
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın açıklaması şu şekilde:
“Gazeteci Fatih Altaylı hakkında verilen tahliye kararı memnuniyet vericidir. Haksız yere özgürlüğünden mahrum bırakılan herkes için de adaletin gecikmeden tecelli etmesini, özgürlüklerine kavuşmalarını temenni ediyorum. Geçmiş olsun”

Fatih Altaylı için yapılan yargılamada verilen ceza ve cezaevinde geçirilen süre dikkate alındığında ünlü gazeteci için tahliye kararı verilmemiş olması hukukçuları da şaşırtmıştı. Verilen bu sın tahliye kararı ile ilgili olarak olumlu hukuki değerlendirmeler yapılmaya başlandı.