Mansur Yavaş'tan 'telef' tepkisi: Bizim işimiz Ankara'ya hizmet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında CHP'ye yönelik söylediği "telef olma" sözleri siyaset gündeminde yeni bir tartışma başlattı. Sarf edilen bu sözler ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kendi görüşlerini aktardı.

Mansur Yavaş'tan 'telef' tepkisi: Bizim işimiz Ankara'ya hizmet

Ülke siyaseti her geçen gün yeni açıklamalar ve olaylar ile sarsılmaya devam ediliyor. Mart ayında İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak lanse ettiği Ekrem İmamoğlu'nun yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanmasının yankıları halen sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ses getiren bir açıklama geldi.

"AKLI SIRA TEHDİT Mİ EDİYOR?"

Aynı zamanda AK Parti'nin Genel Başkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında CHP içinde yaşanan gelişmelere "Bakalım Cumhurbaşkanlığı hevesi yolunda daha kaç CHP'li siyaset girdabında telef olup gidecek" demişti.

Mansur Yavaş'tan 'telef' tepkisi: Bizim işimiz Ankara'ya hizmet

Bu sözlere bir tepki de ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi. Cumhuriyet'ten Mustafa Balbay'ın haberine göre Başkan Yavaş sarf edilen sözlere "Bu telef sözcüğü nedir Allah aşkına. Aklı sıra tehdit mi ediyor? Millete havale ediyorum" diyerek cevap verdi.

"BEN İŞİME BAKIYORUM"

Mansur Yavaş "Özgür Bey, gazeteciler cumhurbaşkanı adaylığı konusunu çok didikleyince ister istemez bir şeyler deme gereği duyuyor. Bu konuda seçim takviminin belli olduğu gün, o günkü gerçeklere bakılır, hep birlikte karar verilir. Ben işime bakıyorum. Gerekiyor, genel merkez (CHP) çağırıyor, gidiyoruz. Bizim ana işimiz Ankara’ya hizmet" diyerek kendisinin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusuna odaklanmadığını bir kez daha yineledi.

Erken seçim konusu ülke gündeminden düşmemeye devam ediyor. Öte yandan Cumhur İttifakı seçimlerin hiç bir şekilde erkene alınmayacağını ve 2028'de gerçekleşeceğini vurguluyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER