ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Polatlı İçme Suyu iletim hattı yapım işinde sona gelindi!

Polatlı İçme Suyu iletim hattı yapım işinde sona gelindi!

ASKİ Genel Müdürlüğü, İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden Polatlı’ya su taşıyarak kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak amacıyla başladığı çalışmaların 100 kilometrelik ana isale hattında sona yaklaştı. Bu çerçevede çalışmaların 27'nci kilometreye ulaştığı bildirildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Polatlı İçme Suyu iletim hattı yapım işinde sona gelindi!

Başkent Ankara'daki altyapı çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Kente yeni yatırımlar kazandırılmaya devam ederken Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Polatlı ilçesinde uzun yıllardır yaşanan içme suyu sorununa çözüm bulmak amacıyla yeni bir projeyi devreye aldı. 100 kilometrelik ana isale hattında çalışma başlatılırken “İvedik - Temelli - Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi Projesi” kapsamında çalışmalar devam ediyor. 

Devam eden çalışmaların yanı sıra bir yandan Yenikent’ten hatta bağlanan branşman ile su dolumu gerçekleştiriliyor. 30 Ocak 2024 tarihinde başlayan su alma işlemi sonucunda hattın 27 kilometrelik kısmına su ulaşırken çalışmaların da mart ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

ASKİ ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA 8 EKİP, 8 NOKTADA MESAİ YAPIYOR

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın hayata geçirdiği proje kapsamında şu an 8 ekibin çalıştığı bilgisine yer verilirken çalışmalar Sincan Ankara - Ayaş Yolu Fatih Kavşağı’nda ve Yunus Emre Parkı mevkiinde, Etimesgut Eryaman Mahallesi Devrimler Caddesi üzerinde, Sincan Törekent Mahallesi Ankara - Ayaş Yolu üzerinde, Sincan Yenikent Yolu üzerinde, Sincan Zir Vadisi çıkışında, Temelli Anadolu OSB - Malıköy arasında ve Sincan Malıköy Anadolu OSB mevkii olmak üzere 8 noktada devam ediyor.  

Polatlı'ya sağlıklı suyun da iki hafta ulaştırılmasının hedeflendiği belirtildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni Yargı Paketi çıktı mı, infaz düzenlemesi var mı, 8. Yargı Paketi içeriği nedir?

Yeni Yargı Paketi çıktı mı, infaz düzenlemesi var mı, 8. Yargı Paketi içeriği nedir?