ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Sadece Türkiye'de değil dünyada eşi benzeri yok! ABB'den dijital hayvanat bahçesi

Sadece Türkiye'de değil dünyada eşi benzeri yok! ABB'den dijital hayvanat bahçesi

ABB tarafından hayata geçirilen yeni projenin sadece Türkiye'de değil dünyada da eşi benzeri yok. Ankaralılara kazandıran proje ile, Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, dijital olarak yeniden Ankaralıların hizmetine sunulacak.
Sadece Türkiye'de değil dünyada eşi benzeri yok! ABB'den dijital hayvanat bahçesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sadece Türkiye'de değil tüm dünyada da ilklere imza atmaya devam ediyor. Başkentlilere Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi yeniden kazandırılıyor. 

ABB tarafından yapılan açıklamaya göre,  Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, dijital olarak 3 Şubat Cumartesi günü Ankaralıların hizmetine açılacak. 

Çevre ve Koruma Kontrol Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi, 3 Şubat 2024 Cumartesi günü saat 10.00’dan itibaren online olarak hizmete sunulacak. 

‘’DÜNYADA BENZERİ BULUNMAYAN DİJTAL HAYVANAT BAHÇESİNİ AÇIYORUZ''

ABB Başkanı Mansur Yavaş, konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, dünyada eşi benzeri bulunmayan Dijital Hayvanat Bahçesi'nin açıldığını belirterek, Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan hayvanat bahçesi ardından çok yakında Evcil Hayvanlar Parkı'nında dijital olarak erişme açılacağını açıkladı. 

Öte yandan dijital hayvanat bahçesinde, Atatürk Orman Çiftliği alanına kurulan Doğal Yaşam Parkı’nda bulunan 5 bin metrekarelik kapalı alanı Dijital Hayvanat Bahçesi olarak dönüştürüldü. 

SON TEKNOLOJİLER DİJİTAL HAYVANAT BAHÇESİNDE

Dijital hayvanat bahçesinde kullanılan son teknolojik özellikler ise şu şekilde: 

8K3D ile bugüne kadar televizyon ve sinemalarda kullanılan en yüksek çözünürlük olan,  4K'dan iki kat daha yüksek çözünürlük ve 6 kat daha fazla derinlik verebilen, el uzatıldığında karşıdaki canlıya temas edebilme duygusunu oluşturan, etkileşimli “Hyper 3D” sistemler,

Lazer teknolojisiyle donatılmış, gün ışığı dahil olmak üzere en aydınlık ortamlarda dahi görüntü kaybına uğramayan, dünyanın en üstün hologram teknolojisi ile oluşturulan, canlılarla gerçek doğa objelerini birleştirerek gerçeğe en yakın deneyimi sunan “Mixed Reality” sistemler ve bu sistemlerin 8K çözünürlük ve ultra yüksek kontrast verebilen OLED ekranlı versiyonları, 

3x2 metrelik görüntü alanıyla geliştirilmiş LED teknolojili 3D ekranlı “Hyper 3D ‘Screen’" sistemler ile daha önce Los Angeles, Bari ve Helsinki'den sonra Ankara'nın dünyanın 4. test şehri olduğu ve yine tüm dünya için bir yenilik olan “AR Cloud Teknolojili Sistemler” . 

ÇEŞİTLİ HAYVAN TÜRLERİ TEK TUŞLA GÖZLER ÖNÜNDE 

Dijital hayvanat bahçesinin içerisinde 150'den fazla hayvan türü yer alıyor. 110 ünite ve karma gerçeklik teknolojisini destekleyen 40 kask içerisinde nesli tükenen ve hayvanat bahçesinde asla yaşatılamayan büyük beyaz köpekbalığı, balinalar gibi türler, ziyaretçilerini bekliyor. 

Ayrıca proje ile alan içerisinde özel olarak hazırlanmış  iki otobüsle eski çağlara ve uzaya dijital yolculuk yapma imkanı da sağlanacak. 

Ankaralılar, dijital hayvanat bahçesine https://ankaradhb.com/ internet adresi üzerinden rezervasyon yaptırarak erişim sağlayabilecek. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'dan nöbetçi eczane ziyareti

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'dan nöbetçi eczane ziyareti