ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehit itfaiye erlerinin adlarının verildiği ABB İtfaiye istasyonları hizmete başladı

Şehit itfaiye erlerinin adlarının verildiği ABB İtfaiye istasyonları hizmete başladı

Görevlerini yaparken şehit olan iki itfaiye erinin adı Ankara'da yaşatılıyor. Geçtiğimiz haftalarda yapımı tamamlanan iki itfaiye binası çalışmaya başladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Şehit itfaiye erlerinin adlarının verildiği ABB İtfaiye istasyonları hizmete başladı

Başkentte nüfus yoğunluğunun günden güne artması yeni hizmet noktalarının oluşturulmasına zemin hazırlıyor. Bu hizmet yerlerinin başında ise yangın vb. olumsuz durumları engellemek için kurulan itfaiye istasyonları yer alıyor.

ŞEHİTLERİN ADLARI BAŞKENTTE YAŞATILIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda şehrin çeşitli noktalarına yeni itfaiye istasyonları açmayı sürdürüyor. Son açılan 2 istasyona ise geçtiğimiz yıl Ankara'da bir yangına müdahale ederken şehit olan itfaiye erleri Fahrican Yavaş ve Orçun Yaşar'ın adları verilmişti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta söz konusu itfaiye istasyonlarının açılışını gerçekleştirmiş ve şehit itfaiye erlerinin adlarının yaşatılacağını ifade etmişti. Gölbaşı Tulumtaş ve Yenimahalle Çakırlar 'da açılan itfaiye istasyonlarının yüzde yüz kapasite ile çalışmaya başladığı bildirildi.

YENİ İSTASYONLAR YAPILACAK

Şehrin ihtiyaçları doğrultusunda yeni itfaiye istasyonları yapmaya devam edeceklerini söyleyen ABB İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, “Ankara’nın çeşitli yerlerinde can ve mal güvenliği sağlamak ve kayıpları en aza indirmek için yeni istasyonlar inşa etmeyi planlıyoruz. Yenimahalle Hurdacılar Sanayi sitesi, Natoyolu, Karapürçek, Karacaören ve Eryaman’da da nüfus yoğunluğu ve yerleşkeler fazla olduğu için oralara da itfaiye istasyonu yapmayı plandık ve en kısa sürede hizmete açacağız” dedi.

İtfaiye erlerinin olaylara en etkili bir şekilde müdahale etmesi için hazırlanan itfaiye istasyonları yüzlerce olaya müdahale etti. İlerleyen yıllarda da itfaiye biriminin ihtiyaçlarına göre yeni çalışmalar yapılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin en çok iş gücüne ihtiyaç duyduğu alan belli oldu

Türkiye'nin en çok iş gücüne ihtiyaç duyduğu alan belli oldu