ANASAYFA Ankara Keşfet Ankara Hamamönü'nde gezilecek yerler! Hamamönü'nde ne yapılır, nasıl gidilir?

Ankara Hamamönü'nde gezilecek yerler! Hamamönü'nde ne yapılır, nasıl gidilir?

Başkent Ankara'nın tarihi ve turistik rotaları arasında yer alan Hamamönü, havaların ısınması ve günlerin uzaması ile beraber ziyaretçi akınına uğramaya başladı. Hamamönü'nde gezilecek yerleri merak edenler araştırmalarına devam ederken bir yanda da nasıl ulaşım sağlandığı sorgulanıyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Hamamönü'nde gezilecek yerler! Hamamönü'nde ne yapılır, nasıl gidilir?

Ankara Hamamönü'nde gezilecek yerler! Hamamönü'nde ne yapılır, nasıl gidilir? - Başkent Ankara'nın tarih kokan alanları arasında yer alan Hamamönü'nde adeta nostalji rüzgarları esiyor. Eşsiz mimarisi ile hem Ankaralıların hem de farklı rotalardan gelen ziyaretçilerinin hayran kaldığı Hamamönü, Ankara'nın Altındağ ilçesi Hacettepe Mahallesi'nde konumlanıyor.

Hamamönü'nde Osmanlı döneminden kalan yapılar yer alırken alan adeta tarih kokusu ve dokusuyla ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Hamamönü'nde görmeniz gereken mekanlar merak edilirken aslında bu alanda sokak aralarında gezerek fotoğraf çekilme ve küçük işletmelerde kahve yudumlama imkanınız bulunuyor. Tarihi Ankara evlerinin yer aldığı Hamamönü Ankaralıların huzur bulduğu mekanlar arasında yer alırken nostalji rüzgarlarının estiği alana dair merak edilenleri derledik. 

ANKARA HAMAMÖNÜ'NDE NE YAPILIR?

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Hamamönün'nde kentin tescilli lezzetlerini tadabileceğimiz işletmeler bulunuyor. Kahvaltıdan aperatiflere, akşam yemeğinden kahve keyfine kadar her şeyin yapılabildiği Hamamönü'nde kültür ve sanat sokakları da bulunuyor. 

El işçiliğinin sergilendiği tezgahlarında yer aldığı Hamamönü'nde küçük işletlmelerden alışveriş yapma, kahve yudumlama ve karnınızı doyurma imkanınız bulunurken sokak aralarında dondurma, mısır, macun, pamuk şeker, elma şeker de alma imkanının bulunuyor. 

Hamamönü'nün büyük bölümü 19'uncu yüzyılda inşa edilirken Dutlu, İnci, Fırın, Hamamönü, Sarıkadın, İnanlı ve Mehmet Akif Ersoy isimli sokaklardan oluşur. Tarihi Ankara Evleri, Tacettin Dergahı ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un evi burada yer alırken ayrıca Hacı Musa Cami, Saat Kulesi, Kebapçı Konağı, Mehmet Çelebi Cami, Kamil Paşa Konağı ve Hacettepe Üniversitesi Merkez Kampüsü ve Hastanesi yer almaktadır. Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarı da Hamamönü'nde yer almaktadır.

HAMAMÖNÜ'NE NASIL GİDİLİR?

Hamamönü'ne Kızılay'a ulaştıktan sonra Dikimevi'ne giden metroya binip Kurtuluş durağında inebilir ya da  metro ile Sıhhıye durağında inilerek kıs bir yürüyüş ile Hacettepe Hastanesi içinden Hamamönü'ne geçebilirsiniz. Dolmuş ile  Ege Mahallesi, Akdere, Numune, Hacettepe dolmuşuna binerek Hamamönü'ne ulaşabilirsiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti Genel Başkanlık seçimi 2. tura kaldı

İYİ Parti Genel Başkanlık seçimi 2. tura kaldı