ANASAYFA Ankara Keşfet Ankara kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Ankara Kurbanlık hayvan fiyatları 2024

Ankara kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Ankara Kurbanlık hayvan fiyatları 2024

Ramazan Bayramının tamamlanmasının ardından gözler İslam aleminin bir diğer bayramı olan Kurban bayramına çevrildi. Kurbanlık fiyatlarının geçen seneden çok daha yukarıda olması bekleniyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Ankara Kurbanlık hayvan fiyatları 2024

Mart ayında başlayan Ramazan ayı dönemi Nisan ayının başlarına kadar devam etmişti. Ramazan ayının ardından vatandaşlar bayramı kutlamaya başlamıştı.

2024 ANKARA KURBAN FİYATLARI BELLİ OLDU MU?

Ramazan Bayramı da geçince gözler arada çok uzun bir zaman dilimi bulunmayan Kurban Bayramına yöneldi. Müslümanların kendilerine belirlenen hayvanlardan uygun olanı kestiği ve etinden ihtiyaç sahiplerine verdiği bayrama az bir zaman kaldı. Vatandaşlar bayram öncesinde hayvan fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı.

Bu yıl 16-19 Haziran 2024 tarihlerinde idrak edilecek Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar bayram günü kesecekleri hayvanı almak için önden araştırmaya başlıyor. Özellikle son bir yılda enflasyon ve hayat pahalılığının artmasının bayram için satılacak kurbanlıklara da yansıması ön görülüyor.

Bu konuda Ankara'da vatandaşların karşısına net bir fiyat çıkması şu an için mümkün görünmüyor fakat diğer şehirlerden gelen fiyatlandırmaların yaklaşan dönem için kafalarda bir fikir oluşturması düşünülüyor.

RAKAMLAR DİLE GETİRİLMEYE BAŞLANDI

Konu ile ilgili olarak Adana'da bir hayvancı fiyatlar ile ilgili “Bu yıl fiyatlar yüksek sayılır 15 bin TL’den başlıyor, 60 bin TL’ye kadar çıkıyor” ifadelerini kullandı. Buradan yola çıkarak vatandaşların bu rakamlar aralığında fiyatları hazır etmesi gibi bir tahmin yürütülebilir. Bayram dönemine yaklaşıldıkça piyasalardaki rakamların daha net orta çıkacağı ön görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB'den Ankara'ya yeni yatırım! Genç Akademi Ulus geliyor

ABB'den Ankara'ya yeni yatırım! Genç Akademi Ulus geliyor