Ankara resmen altın gibi değerlendi! Gelen hayran gelmeyen pişman

Başkent Ankara’ya olan rağbet her geçen gün artıyor. Ankara’nın son dönemde aldığı göçler dikkati çekerken açıklanan veriler de kentin taşı toprağının altın gibi değerlendiğini gösterdi.

Ankara resmen altın gibi değerlendi! Gelen hayran gelmeyen pişman

Ülkemizin Başkenti konumunda bulunan Ankara, son dönemde en çok göç alan iller arasında bulunuyor. Başkent Ankara, nüfusu ile en kalabalık illerin başında geliyor. Nüfusu, sanayisi, yüzölçümü, eğitim ve sosyal olanakları ile pek çok vatandaşın yaşamak için tercih ettiği Ankara, özellikle bakanlıkların da burada olması nedeniyle pek çok memuru ağırlıyor.

Memurlar için yaşanacak şehirler arasında ilk sırada yer alıyor. Memurların yanı sıra öğrenci şehri olarak da bilinen Ankara’da pek çok üniversite bulunuyor. Öğrencisi, memuru ve sanayi sektöründeki çalışanları ile hayli kalabalık bir nüfusu ağırlayan Ankara’nın son yıllarda hayli göç aldığı ortaya çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "İç Göç İstatistikleri" bültenini yayımladı. Buna göre, Türkiye’de2007 - 2008 yıllarını kapsayan dönemde yüzde 3,18 olan iller arası göç eden nüfus oranı, 2021 yılında yüzde 3,28 oldu. Söz konusu nüfusla ilgili TÜİK verisinde bir de detay ortaya çıktı.

Ankara resmen altın gibi değerlendi! Gelen hayran gelmeyen pişman

ANKARA’YA GÖÇ ALAN İLLER ARASINDA ZİRVEYE ÇIKTI

TÜİK verilerine göre Türkiye'de geçen yıl 2 milyon 777 bin 797 kişinin iller arasında göç ettiği bildirildi. Bahsi geçen nüfusun yüzde 47,5'ini erkekler oluştururken yüzde 52,5'ini ise kadınların oluşturduğu belirtildi. Yayımlanan verilere göre en az göçü Ardahan ili alırken en az göç veren il ise Bayburt oldu. Türkiye'de iller arası göç eden nüfusun dağılımındaki verilere bakıldığında ise;

İstanbul 385 bin 328 kişi ile en çok göç alan il olarak açıklanırken İstanbul'u 197 bin 702 kişi ile Ankara takip etti. En çok göç alan iller İstanbul, Ankara ve İzmir'in aynı zamanda en çok göç veren iller olduğu ortaya çıktı. En fazla göz hareketliliğinin 20 – 24 yaş arasında olduğu bildirilirken Başkent Ankara’nın en çok göçü de Çankırı ilinde aldığı bildirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER