ANASAYFA Ankara Keşfet Ankara Valiliği alarm verdi! 3 gün boyunca o saatler arasında dışarı çıkmayın

Ankara Valiliği alarm verdi! 3 gün boyunca o saatler arasında dışarı çıkmayın

MGM tarafından yayımlanan hava durumu raporları yenilenmeye devam ediyor. MGM'nin hava durumu raporu yeni haftada güncellenirken Ankara Valiliği tarafından tarih ve saat verilerek bir son dakika uyarısına yer verildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Valiliği alarm verdi! 3 gün boyunca o saatler arasında dışarı çıkmayın

Ankara Valiliği alarm verdi! 3 gün boyunca o saatler arasında dışarı çıkmayın - Ülkemizde hava sıcaklıklarının artacağına yönelik yapılan hava durumu değerlendirmelerinin ardından hafta sonu için fırtına uyarısı verilmişti. Başkent Ankara'da da 2 günlük fırtına uyarısının ardından yeni hafta için Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yeni rapor yayımlandı. 

MGM tarafından yayımlanan hava durumu raporu vatandaşların gündeminde yer alırken Ankara Valiliği tarafından bir son dakika açıklamasına yer verildi. Meteoroloji yetkilileri sıcaklık artışlarının başlayacağına işaret ederken Başkent Ankara'da da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağı ifade edilerek önemli bir uyarıya yer verildi. 

ANKARA VALİLİĞİ: ‘’ANKARA DA SICAKLIKLAR ARTMAYA DEVAM EDECEK''

Ankara Valiliği'nin resmi sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile hava sıcaklıklarının artacağına işaret edildi. Ankara Valiliği, ‘’Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca Ankara il genelinde 10 ila 15 derece üzerine çıkması bekleniyor.'' denildi. İlerleyen günler için dikkatli olunması istenirken yapılan açıklamada kronik hasta, yaşlı ve çocuklar için kritik tarih verildi. Buna göre yapılan açıklamanın devamında ‘’Önümüzdeki günlerde Ankara da beklenen en yüksek sıcaklıklar (C); 30-32 aralıklarında olacağı tahmin edilmektedir. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.'' ifadeleri yer aldı. 



Yapılan uyarıyı kapsayan tarihler de belli oldu. Buna göre uyarının başlangıç tarihi 24 Nisan 2024 saat: 00.00 olarak açıklanırken bitiş tarihi de 27 Nisan 2024 saat: 18.00 olarak açıklandı. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aile Bakanlığı 45 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu!

Aile Bakanlığı 45 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu!