ANASAYFA Ankara Keşfet Ankara Valiliği şimdi duyurdu! Görüş kalitesi düşecek Ankara'nın üzerinden toz bulutları dolaşacak

Ankara Valiliği şimdi duyurdu! Görüş kalitesi düşecek Ankara'nın üzerinden toz bulutları dolaşacak

MGM tarafından Ankara için son günlerde sık sık hava durumu ile ilgili uyarılar yapılıyor. Ankaralılar bu uyarıları yakından takip ederken Ankara Valiliği tarafından biir son dakika açıklamasına yer verildi. Valilik Ankara'da görüş ve hava kaliyesinin azalacağına ilişkin uyarı yaparken vatandaşların bazı konularda da dikkatli olmalarını istedi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Valiliği şimdi duyurdu! Görüş kalitesi düşecek Ankara'nın üzerinden toz bulutları dolaşacak

Ankara Valiliği şimdi duyurdu! Görüş kalitesi düşecek Ankara'nın üzerinden toz bulutları dolaşacak - Başkent Ankara'da son günlerde dalgalı bir hava durumu yaşanıyor. Hava sıcaklıkları hem yükselip hem de düşmeye devam ederken sağanak yağış için de uyarılar yapılmaya devam ediyor. Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verileri ile kent halkı için yeni uyarılarını sıralamaya devam ederken bu kez hava kalitesi ile ilgili bir açıklama geldi. 

Hava sıcaklıklarının artacağına yönelik yapılan değerlendirmelerin ardından hafta sonu için fırtına uyarısı verilmişti. Ankara'da da 2 günlük fırtına uyarısının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni rapor yayımlandı. MGM tarafından yayımlanan hava durumu raporu vatandaşların sıkı takibinde yer alırken Ankara Valiliği tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Meteoroloji yetkilileri Başkent Ankara'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağını ifade ederken bu kez hava kalitesi konusunda önemli bir uyarıya yer verildi. 

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN TOZ TAŞINIMI UYARISI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre Ankara Valiliği tarafından bir uyarıya yer verildi. ‘’Ankara’da Toz Taşınımı Bekleniyor! Hava kalitesinde azalma ve görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır'' ifadeleri ile Ankara Valiliği'nin resmi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden açıklamaya yer verildi.

Bununla beraber tarih ve saat uyarısı da yapılırken kentte beklenen toz taşınımı ile ilgili olarak ‘’Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; 24.04.2024 Çarşamba günü Ankara il genelinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' denildi.

Başlama tarihi 24 Nisan saat 02.00 olarak açıklanırken bitiş tarihi de 24 Nisan saat 23.59 olarak belirtildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Araç sahiplerinin yüzünü güldüren haber! Motorin fiyatlarına indirim müjdesi geldi

Araç sahiplerinin yüzünü güldüren haber! Motorin fiyatlarına indirim müjdesi geldi