Ankara'da denize hasret kalanlar buraya koşuyor, Ankaralılar burada buluşuyor!

Ankara'da deniz olmamasının acısını yaşayanlara ilaç gibi öneri geldi. Ankara'nın küçük denizi olarak anılan Eymir Gölü ziyaretçi akınına uğruyor.

Ankara'da denize hasret kalanlar buraya koşuyor, Ankaralılar burada buluşuyor!

Yağmurlu günlerin sona ermesi, güneşin yüzünü göstermesi ve havaların ısınmaya başlaması ile beraber Ankaralılar yeni gezi rotalarını oluşturmaya başladı. Ankara'da deniz olmamasının acısını yaşayan kişilerin ortak buluşma noktası olarak gösterilen Eymir Gölü binlerce kişiyi ağırlıyor.

Her mevsim ayrı bir güzellik ve görsel şölen sunan Eymir Gölü temiz havası ve yemyeşil doğası ile ziyaretçilerini büyülüyor. Ulaşımın son derece kolay olduğu Eymir Gölü sonbaharda ayrı yaz mevsiminde ayrı güzellikler sunarken Ankaralıların her daim gözbebeği olmayı sürdürüyor. Piknik yapmak isteyen kişiler akın akın buraya gidiyor, hem deniz özlemi gideriliyor hem piknik yapılıyor.

ANKARA'DA DENİZİ ÖZLEYENLER EYMİR GÖLÜ'NE KOŞUYOR!

Genelde kapalı ve kasvetli havası ile ünlü olan Ankara'da tablo güzelliği sunan Eymir Gölü Ankaralıların özellikle de hafta sonundaki ilk tercihi oluyor. Ankara'da hem piknik yapmak, hem temiz hava almak hem de deniz özlemi gidermek isteyen kişilere Eymir Gölü muhteşem bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Ankara'da denize hasret kalanlar buraya koşuyor, Ankaralılar burada buluşuyor!

Çeşitli su sporlarının da yapılabildiği göl bu nedenle popülaritesini arttırırken göl etrafında yer alan bisiklet sürme alanları da büyük beğeni topluyor. Şehrin kalabalığı ve keşmekeşinden bıkanlar burada toplanırken şehre hem bu kadar yakın hem de bir o kadar uzak olması da bu alanı popüler kılıyor.

EYMİR GÖLÜ NEREDE, EYMİR GÖLÜ'NE NASIL GİDİLİR?

Ankara il sınırları içerisinde yer alan Eymir Gölü, ODTÜ arazisinde yer almaktadır. Girişlerin ücretsiz olduğu parkta piknikte yapılabilmektedir. Ankamall Alışveriş Merkezi önünden Gölbaşı dolmuşu ya da otobüsü ile ulaşım sağlanabilmekte olup özel aracı ile gidecek kişiler için ise Eymir Gölü önünde park alanı bulunmaktadır.

SONRAKİ HABER