ANASAYFA Ankara Keşfet Ankara'da kıyamet kopacak! 28 il için sarı kod geçildi şiddetli yağış etkili olacak

Ankara'da kıyamet kopacak! 28 il için sarı kod geçildi şiddetli yağış etkili olacak

MGM tarafından yapılan hava durumu değerlendirmeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. MGM'nin açıkladığı veriler vatandaşların gündeminde yer alırken Ankara'da etkili olan Kırkikindi yağışları da hayatı felç etti. Ankara'nın pek çok noktasında su baskını etkili olurken 28 il için de sarı kodlu uyarı yapıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da kıyamet kopacak! 28 il için sarı kod geçildi şiddetli yağış etkili olacak

Ankara'da kıyamet kopacak! 28 il için sarı kod geçildi şiddetli yağış etkili olacak - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son hava durumu tahminleri yayımlandı. 28 il için sarı kodlu uyarı yapılırken Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri hariç Türkiye'nin tamamı sağanak yağışların etkisi altına girdi. 

Başkent Ankara'da 30 Nisan günü akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışlar kentin pek çok noktasında hayatı felç etti. Yağışların; İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz'de çok kuvvetli olması beklendiği ifade edilirken çöl tozunun da beklendiği ifade edildi.

MGM SON DAKİKA UYARILARINI SIRALADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çanakkale'nin doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli'nin doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ANKARA'DA HAVA DURUMU 

  • 06.00 - 09.00    Gök gürültülü Sağanak Yağışlı    19   
  • 09.00 - 12.00    Gök gürültülü Sağanak Yağışlı    22   
  • 12.00 - 15.00    Kuvvetli Gök gürültülü Sağanak Yağışlı    18
  • 15.00 - 18.00    Kuvvetli Gök gürültülü Sağanak Yağışlı    19   
  • 18.00 - 21.00    Kuvvetli Gök gürültülü Sağanak Yağışlı    17   
  • 21.00 - 24.00    Kuvvetli Gök gürültülü Sağanak Yağışlı    16

Öte yandan Ankara'da hafta boyu sağanakların devam edeceği ifade edildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi

Ankara'da sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi