ANASAYFA Ankara Keşfet Ankara'daki çalışan kadınlara piyango vurdu! SGK desteğiyle bugünkü kurla 136 bin 500 TL geri ödemesiz destek alacaksınız

Ankara'daki çalışan kadınlara piyango vurdu! SGK desteğiyle bugünkü kurla 136 bin 500 TL geri ödemesiz destek alacaksınız

Türkiye'de ihtiyaç sahipleri, öğrenci, yaşlı ve kadınlar için yapılan destekler devam ediyor. Söz konusu desteklerle ilgili olarak merak edilenler de yardımlardan yararlanmak isteyenler tarafından araştırma konusu olurken SGK'dan çalışan sigortalı kadınlar için yeni destek duyurusu geldi. Ankara'da çalışan kadınlara destek verileceği ifade edilirken detayları Haberankara.com okurları için derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'daki çalışan kadınlara piyango vurdu! SGK desteğiyle bugünkü kurla 136 bin 500 TL geri ödemesiz destek alacaksınız

Ankara'daki çalışan kadınlara piyango vurdu! SGK desteğiyle bugünkü kurla 136 bin 500 TL geri ödemesiz destek alacaksınız - Hükümet tarafından geliştirilen yardım programları kapsamında bakanlıklar çeşitli destekleri belirli koşullara bağlı olarak gerçekleştiriyor. Hükümetin destekleri bakanlıklar aracılığı ile hak sahibi kişilere ulaştırılmaya devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının destekleri de dikkat çekmeye devam ediyor. 

Yapılan yardımlardan yararlanmak isteyen ve desteklerden haberdar olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken bu kez sürpriz açıklama Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışan sigortalı kadınlara müjdeyi verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan anneye bakıcı desteği verileceğini duyurdu. 

ANKARA, İSTANBUL, İZMİR'DE ÇALIŞAN SİGORTALI ANNEYE EURO İLE DESTEK VERİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın müjdelediği çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları merak edildi. 
Çalışan annelere bakıcı desteği verileceğinin açıklanması ile beraber Avrupa Birliği'nin (AB) finanse ettiği SGK'nın yürüttüğü proje kapsamında 7 bin anne ve bakıcıya destek verileceği ifade edildi. 

Tam zamanlı çalışan, 0 - 36 aylık bebeği olan ve SGK'ya en az 30 günlük prim ödemesi yapan annelerin bakıcı desteğine başvurabilecekler ifade edilirken bakıcısını sigortalı olarak çalıştıran annelere 1 yıl boyunca ayda 325 euro ödeme yapılacağı duyuruldu. Bakıcı desteği Ankara, İstanbul ve İzmir'deki anneleri kapsayacak ve bakıcının 18 yaşından büyük olması, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki Yeterlilik Kurumu, İŞKUR ile lise veya üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması şartı aranacak. 

Destekten yararlanacak annenin bakıcıya en az asgari ücret ödemesi gerekirken proje ile kadın istihdamının artırılması hedefleniyor. Detayların ve başvurularla ilgili bilgilerin SGK tarafından yakın zamanda açıklanması bekleniyor. Ayrıca aylık 325 Euro tutarındaki destek bugünkü kurla 35 TL olan Euro üzerinden yapılan hesaplamada bir yılda toplamda 136 bin 500 liraya tekabül ediyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Mamak'ta gıda operasyonu! Tonlarca bozuk ürün son anda yakalandı

Ankara Mamak'ta gıda operasyonu! Tonlarca bozuk ürün son anda yakalandı