ANASAYFA Ankara Keşfet Ankara'dan teklif verildi herkes şaşkın! Ankara'daki o semt ilçe olmaya adım atıyor

Ankara'dan teklif verildi herkes şaşkın! Ankara'daki o semt ilçe olmaya adım atıyor

Bir süredir '100 il 1000 ilçe' projesi kapsamında pek çok açıklama yapılıyor. 100 il 1000 ilçe projesinin onaylanması için MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'den açıklamalar gelirken Başkent Ankara'nın bir semtinin ilçe olması için kanun teklifi verildiği öğrenildi. Ankara'nın bir semtinin ilçe olmak için adım attığı öğrenilirken teklif detayları belli oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'dan teklif verildi herkes şaşkın! Ankara'daki o semt ilçe olmaya adım atıyor

Ankara'dan teklif verildi herkes şaşkın! Ankara'daki o semt ilçe olmaya adım atıyor - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir süre önce Türkiye büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) ''100 il 1000 ilçe'' projesini sunmuştu. Nüfusu ile il olmaya aday olan iller zaman zaman gündem olmaya devam ederken Ankara'dan bir semt için verilen teklif de gündemi değiştirdi. 

Türkiye'de bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyal ve ekonomik koşulları gibi kriterlere bağlı olarak il olmaya en yakın ilçeler sıralanırken Ankara için bir semtin ilçe olması için teklif verildiği öğrenildi. Ankara'nın bir semti için TBMM'ye kanun teklifi verildi.

SİNCAN'IN YENİKENT SEMTİ İLÇE Mİ OLACAK?

MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından yapılan ''100 il 1000 ilçe'' projesi kapsamında ilçe sayısının artması beklenirken geçtiğimiz dönemde AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) ''100 il 1000 ilçe'' konusunda çalışmalar yapılarak yeni il ve ilçeler konusunda kriterlerin belirlenmesi üzerinde görüşüldü. 

Ankara'nın Polatlı ilçesi Türkiye'nin 82. ili olmaya aday olurken yeni kanun teklifinde Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı olan Yenikent semtinin ilçe olması yer aldı. Ankara Milletvekili Yüksel Arslan tarafından meclise sunulan ''Ankara İline Bağlı Yenikent Adıyla Yeni Bir İlçe Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi'' kapsamında Ankara'da Yenikent adında yeni bir ilçe kurulması talep edildi. Ancak konuyla ilgili henüz bir gelişme yaşanmadı. İlerleyen dönemde teklifin yeniden TBMM gündemine gelmesi bekleniyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararı mı verildi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararı mı verildi?