ANASAYFA Ankara Keşfet Ankaralı aileler! Çocuklarınızı götürebileceğiniz dijital hayvanat bahçesi sizleri bekliyor

Ankaralı aileler! Çocuklarınızı götürebileceğiniz dijital hayvanat bahçesi sizleri bekliyor

Özellikle küçük yaşta çocuğu olan aileler Ankara'da çocuklarını götürebileceği yerler araştırıyor. Çocuklarının hem eğlenirken öğrenmesini isteyen ailelerin karşısına Dijital Hayvanat Bahçesi yer alıyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankaralı aileler! Çocuklarınızı götürebileceğiniz dijital hayvanat bahçesi sizleri bekliyor

Havaların ısınması ile beraber Ankara'da yaşayan aileler hafta sonu tatili gibi boş dönemlerinde gidebilecekleri yerler hakkında bilgi almaya başladı. Ailece eğlenebilecekleri yerleri araştıran ailelerin karşısına ABB tarafından açılan bir hayvanat bahçesi çıkıyor.

BENZERSİZ BİR DENEYİM FIRSATI

Normal bir hayvanat bahçesi geçtiğimiz aylarda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmişti. Dijital Hayvanat Bahçesi adı verilen bu alanda teknoloji ile hayvanlar alemi birleştirilmiş bir deneyim sunan alan ücretsiz olması ile de ön plana çıkıyor.

Arttırılmış gerçeklik ve hologram teknolojisi gibi imkanlar kullanılan alanda ziyaretçilerin hayvanları adeta karşılarındaymış gibi tanıması ve tarih öncesi çağlarda yaşamış canlılar hakkında da bilgi sahibi olması amaçlandı.

“ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Söz konusu alanın açıldığı andan itibaren on binlerce insan tarafından ziyaret edildiği biliniyor. Konu ile ilgili geçtiğimiz dönemlerde ABB Başkanı Mansur Yavaş “Dijital hayvanat bahçemizi ziyaret eden binlerce Ankaralı vatandaşımıza ilgileri için teşekkür ediyorum. Çocuklara doğa sevgisini kazandırmak ve onları son teknolojik uygulamalarla buluşturmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Alanı ziyaret etmek isteyen vatandaşlar https://ankaradhb.com/ adresi üzerinden randevu oluşturabilir yada ABB'yi arayarak bilgi sahibi olabilirler. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte vatandaşların bu alana daha fazla ilgi göstermesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TESK Başkanı Palandöken 31 Mart Yerel Seçimleri hakkında konuştu

TESK Başkanı Palandöken 31 Mart Yerel Seçimleri hakkında konuştu