Ankaralı çiftçilere destek sürüyor! Yüzde 75 hibe desteği için tarih verildi

Yerleşim yerlerinin merkez kesimleri olduğu kadar kırsal kesimlerinde yapılan çalışmalarda büyük önem arz ediyor. Kırsalda yaşanan tarım faaliyetlerinin sekteye uğraması tüm vatandaşları etkiliyor. Bu nedenle bu işlerle uğraşanlara dönem dönem yardımlar yapılıyor.

Ankaralı çiftçilere destek sürüyor! Yüzde 75 hibe desteği için tarih verildi

Ekonomisinin büyük bir kısmını tarımın oluşturduğu Türkiye'de bu konuda atılan yapıcı adım ve çalışmalar yakından takip ediliyor. Ulusal anlamda yapılan programlara ek olarak yerel yönetimlerin hayata geçirdiği destek programlarının olduğu da biliniyor.

Ankaralı çiftçilere destek sürüyor! Yüzde 75 hibe desteği için tarih verildi

Hem daha kolay ulaşabilmek hem de sorunlarını daha iyi tanıyabileceği düşüncesi ile kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların ilk talepte bulunduğu kurum olarak il ve ilçe belediyeler ön plana çıkıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi de yıllardır devam ettirdiği hibe desteğine bu yılda devam etmeye hazırlanıyor. Konuya dair ABB kaynaklarından yapılan açıklamada bu yıl ki sebze desteklerinin dağıtım yerleri ve tarihlerine dair bilgiler verildi.

"ÇİFTÇİLERE DESTEK VURGUSU"

Yapılan bilgilendirmede “Kırsal kalkınmaya destek oluyor, çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam ediyoruz. %75 hibe %25 çiftçi katkı paylı, sebze fidesi dağıtımlarımız başlıyor” denildi.

17-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceği öğrenilen sebze fidesi dağıtımında 12 Milyondan fazla fide dağıtımı yapılacağı açıklandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan fide dağıtım yerleri bilgi ise şu şekilde oldu;

Ankaralı çiftçilere destek sürüyor! Yüzde 75 hibe desteği için tarih verildi - Resim : 2
VATANDAŞ HALİNDEN MEMNUN

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta gerek bizzat bölgeye yaptığı ziyaretler olsun gerek katıldığı toplantılar olsun, bu konuda hassas olduğunu ifade etmişti. Bu nedenle Ankaralı çiftçilerde kendilerinin yanında olunmasından mutlu olduklarını belirtiyorlar.

SONRAKİ HABER