ANASAYFA Ankara Keşfet Ankaralı esnaflar dikkat! Bunu yapan binlerce lira para cezası ödeyecek!

Ankaralı esnaflar dikkat! Bunu yapan binlerce lira para cezası ödeyecek!

Son günlerde adından sıkça söz ettiren IBAN ile ödeme yapma konusunda bakanlık düzeyinde harekete geçildiği öğrenildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankaralı esnaflar dikkat! Bunu yapan binlerce lira para cezası ödeyecek!

İşletmeler arasında gittikçe yaygınlaşan ödemeleri IBAN yoluyla alma konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı çok ciddi yaptırım kararı aldı. Buna göre işletmelerde bu yolla vergi kaçırdığı anlaşılan işletmelere fiş başı binlerce lira para cezası kesilecek.

İŞLETMELERE BÜYÜK CEZA YOLDA

Günlük hayatta pek çok iş yerinde hızlı ve zahmetsiz bir şekilde ücret tahsil etme adına IBAN yoluyla para alma yoluna gidilmişti. Bu yöntemden dolayı ciddi miktarda vergi kaçırılmasından ötürü Hazine ve Maliye Bakanlığı işletme hesaplarını yakın incelemeye aldı. Bu incelemenin sonunda işletmelere caydırıcı cezalar verileceği öğrenildi.

Manav, kuaför, elektronik mağaza ve daha pek çok yerde yaygınlaşan IBAN üzerinden hizmet ücret tahsili konusunda ağır cezalar geliyor. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kapsamlı bir çalışma süreci içinde olduğu ve işletmelerin hesaplarında para giriş çıkışlarına kadar incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

3.400 TL PARA CEZASI

Yapılan çalışmalarda büyük oranda cezalar kesiliyor. Edinilen bilgiye göre ücretini IBAN üzerinden alan ve fiş vermeyen işletmelere her bir fiş için 3.400 lira ceza kesilecek. Fatura vermeyenlere de 3.400 liradan az olmamak üzere cezai yaptırım uygulanacak.

Ülke genelindeki yüzbinlerce işletmenin bu gelişmeden nasıl etkileneceği merak konusu oldu. Konu ile ilgili ilerleyen günlerde yeni gelişmelerin yaşanacağı ön görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÇAYKUR 1072 personel alımı kurası ne zaman?

ÇAYKUR 1072 personel alımı kurası ne zaman?