ANASAYFA Ankara Keşfet Ankaralı kadınlara bedava sağlık hizmeti! Belediye açıkladı

Ankaralı kadınlara bedava sağlık hizmeti! Belediye açıkladı

Sağlık konusunda devlet kurumları tarafından verilen desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşlar yapılan açıklamaları takip etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirdeki kadınlara özel bir hizmetin hayata geçirileceği duyuruldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankaralı kadınlara bedava sağlık hizmeti! Belediye açıkladı

Günlük hayatta vatandaşların yetkili isimlerden karşılanmasını en çok istedikleri hizmetlerin başında sağlık geliyor. Bu doğrultuda maddi imkanı bulunmayan ve özel statülerde bulunan vatandaşlara pozitif ayrımcılık yapılarak ihtiyaçları karşılanıyor.

Konu ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden önemli bir hamle geldi. Ankara sadece kadınlara özel olan hayata geçirilmesi planlanan uygulamanın detaylarını bizzat Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş duyurdu. Başkan Yavaş sevindirici haberi sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

KADINLARA ÜCRETSİZ AŞI HİZMETİ GELİYOR

ABB Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabı üzerinden 9-30 yaş aralığındaki kız çocukları ve kadınlar için ücretsiz HPV aşısı desteği vereceklerini açıkladı. Başkan Yavaş konu ile ilgili yaptığı paylaşımda bu hizmetin Haziran ayında başlayacağını ve sosyal yardım hizmeti alan bireyler için olacağını duyurdu. Rahim ağzı kanseri olarak bilinen HPV hastalığının aşı ile önlenebilen bir rahatsızlık olduğuna dikkat çekilen paylaşımda detaylı bilgi için Başkent 153 telefon hattının aranabileceği ifade edildi.

"İNSANI ÖNCELEYEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI"

ABB Başkanı Mansur Yavaş söz konusu hizmetlerinin insanı önceleyen belediyecilik anlayışı kapsamında olduğuna vurgu yaptı. Farklı konularda yapılacak destek ve yardımlar ABB Başkanı Yavaş tarafından da vatandaşlara duyuruluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda 591 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması noter huzurunda gerçekleşti!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda 591 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması noter huzurunda gerçekleşti!