Ankaralılar ceza dönemi başladı! Belediye bunu yapana ceza kesecek uyarılar yapıldı

Ankara'da belediyeler tarafından hayata geçirilen sosyal yardım programları bulunuyor. Bu yardımların ekonomik durumu yetersiz olan kişilere ulaştırılması hedeflenirken bazı suistimallerin ardından Ankara'da belediyeden haksız yere yardım alan kişilerle ilgili olarak cezai işlem açıklama geldi.

Ankaralılar ceza dönemi başladı! Belediye bunu yapana ceza kesecek uyarılar yapıldı

Ülkemizde bakanlıklar ve belediyeler tarafından verilen pek çok yardım programı bulunuyor. Yardım programları belirli şartlara bağlı olarak hak sahibi olarak belirlenen kişilere nakdi ya da farklı yollarla yapılırken bir açıklama daha yeniden gündem oldu. Türkiye'de hükümet ve belediyeler tarafından sağlanan pek çok yardım programı bulunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent Kart aracılığıyla kentte pek çok kişiye yardım veriyor. Binlerce aile ABB tarafından sağlanan desteklerden faydalanırken bu kişilerin ekonomik durumları da titizlikle inceleniyor. Ancak yardımdan faydalanan bazı kişilerin durumu suistimal etmesi ihbarları da belediye ekiplerini harekete geçirdi.

HAKSIZ YARDIMLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ''ALO 153''

Ankara Büyükşehir Belediyesi, asgari geçim şartlarını karşılayamayan vatandaşlar için çeşitli destekler sağlamaya devam ediyor. Sosyal, hak ve insan odaklı belediyecilik anlayışıyla zorlu ekonomik şartlarda vatandaşlara destek olacağını belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş da öğrenciye, emekliye, dar gelirliye yardımların devam edeceğini ifade ederken yardımlardan faydalanan binlerce kişi bulunuyor.

Ankaralılar ceza dönemi başladı! Belediye bunu yapana ceza kesecek uyarılar yapıldı

ABB, ekonomik olarak zor durumda olan dezavantajlı vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirtirken Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Yardımlar Planlama ve Dağıtım Koordinatörü Mine Hatun Güney, “Yoksulluk nesilden nesile sürmesin istiyoruz.'' diyerek Başkent Kart sistemi ile yapılan yardımların devam ettiğini ifade etti. Ancak bu yardımları haksız şekilde aldığı iddia edilen bir kesim olduğu yönündeki iddialar da geçtiğimiz yıl ABB'yi harekete geçirdi. ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, sosyal yardımlardan faydalanmak için başvuruda bulunan vatandaşların dosyalarını kurumlarla iş birliği yaparak incelediklerini açıklarken vatandaşlara bir de bilgi verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu Kadastro ve Nüfus Müdürlüğü üzerinden incelemelerin düzenli aralıklarla yapıldığını belirten ABB, burada da vatandaşlarla işbirliği içinde olacağını açıkladı. Haksız yardım aldığı düşünülen kişilerin Başkent 153 Çağrı Merkezi üzerinden ihbar edilebileceği ifade edildi. Başkent 153 Çağrı Merkezi ile iletişime geçerek haksız yardım aldığı düşünülen kişilerin ihbar edilerek yeniden durumlarının kontrol edileceği belirtildi. Durumun tespiti halinde kişilere haksız aldıkları yardımlar karşılığında cezai işlem uygulanacağı ve yardımın sonlandırılacağı belirtildi.

SONRAKİ HABER