ANASAYFA Ankara Keşfet Ankaralılar için iftar sofraları kuruluyor! Bakanlıktan Ramazan ayı boyunca iftar yemeği sözü

Ankaralılar için iftar sofraları kuruluyor! Bakanlıktan Ramazan ayı boyunca iftar yemeği sözü

Ramazan ayına yalnızca bir gün kala vatandaşlar tarafından iftar çadırlarının nerede kurulacağı hakkında merak edilenler artmaya başladı. Bu çerçevede bakanlık tarafından yapılan açıklamada bu sene iftar çadırlarının 81 ilde kurulacağı belirtildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Ankaralılar için iftar sofraları kuruluyor! Bakanlıktan Ramazan ayı boyunca iftar yemeği sözü

Her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan ayında vatandaşlar tarafından hangi kurum ya da belediyenin, nerede iftar çadırı kuracağı araştırılmaya başlandı. Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre ilk çadır haberi bakanlık tarafından geldi. 

Daha önce yalnızca belirli illerde iftar çadırı kuran Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2024 yılı için yaptığı açıklamada 81 ilde iftar çadırının kurulacağından bahsetti. Konu ile ilgili gelen bu bilginin ardından ise çadırın nerede kurulacağı gibi konular vatandaşlar tarafından da merak konusu oldu. 

ANKARALILAR DİKKAT! BU SENE İFTAR SÖZÜ BAKANLIKTAN GELDİ

İftar yemeği hakkında bu sene açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, yazılı bir açıklama yayımladı. Yapılan bu açıklamada “Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak dayanışma ve paylaşma kültürünü yaşatmak, pekiştirmek ve daha güçlü şekilde geleceğe aktarmak için her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl kurduğumuz gönül sofralarını bu yıl Mübarek Ramazan-ı Şerif'in gelişiyle tüm şehirlerimize yaydık… 

81 ilimizde, bölge müdürlüklerimiz vasıtasıyla kuracağımız iftar noktalarımızda paylaşmanın, paylaştıkça çoğalmanın zenginliğini yaşayacağız. Biliyoruz ki; kadim medeniyetimizin gönül zenginliğini paylaşmak, yardımlaşma ve dayanışma ile yaşatmak asli vazifemizdir. Vazifemizi layıkıyla ifa ederek vakıf kültürünün bize bıraktığı paha biçilemez mirası gelecek nesillere aktarmak için gayret etmeyi sürdüreceğiz" şeklinde yapılan açıklamalar ise bu sene 81 ilde iftar çadırlarının kurulacağı belirtildi. 

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA'DA NEREDE İFTAR ÇADIRI KURACAK?

Gerçekleştirilen bu açıklamanın ardından Ankara'da yaşayan vatandaşlar tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce nerede çadır kurulacağı merak konusu oldu. Konu hakkında iftar çadırı noktalarına ilişkin değişiklik veya güncelleme gibi gelişmeler, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bağlı bölge müdürlüklerinin sosyal medya hesaplarından yapılacağı belirtildi. 

Bununla birlikte edinilen ilk bilgilere göre iftar çadırının Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Camisi avlusu ve Hamamönü Taceddin Dergahı alanında kurulacağı bilgisine ulaşıldı.

Ramazan ayının başlamasının ardından Ankaralı vatandaşların Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan adreslere giderek sıcak yemek mutfaklarında hazırlanan menüler ile iftarlarını açabilecekleri belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye ve ABD'den ortak açıklama geldi!

Türkiye ve ABD'den ortak açıklama geldi!