ANASAYFA Ankara Keşfet Ankaralılar mangal keyfiniz hayal olabilir! Bir kilogramı 300 liraya ulaştı mangal maliyeti 800 liraya çıktı

Ankaralılar mangal keyfiniz hayal olabilir! Bir kilogramı 300 liraya ulaştı mangal maliyeti 800 liraya çıktı

Türkiye'de gıda fiyatlarına gelen zamlar gündem olmaya devam ediyor. Gıda fiyatlarındaki artışlar market raflarına yansımaya devam ederken havaların ısındığı Ankara'da mangal keyfini sürmek isteyenlere de kötü haber geldi. Mangalın maliyeti artan fiyatların ardından iki kişi için ortalama olarak 800 liraya kadar çıktı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankaralılar mangal keyfiniz hayal olabilir! Bir kilogramı 300 liraya ulaştı mangal maliyeti 800 liraya çıktı

Ankaralılar bu sene mangal keyfiniz hayal olabilir! Bir kilogramı 300 liraya ulaştı mangal maliyeti 800 liraya çıktı - Ülkemizde enflasyon ve maliyet artışı devam ediyor. Bu artışlar vatandaşa zam olarak yansırken özellikle gıda fiyatlarının yükselişi de bütçeleri olumsuz etkiliyor. Marketlerdeki etiket güncellenmesi sıklaşırken vatandaşlar da bir aldıklarını ertesi hafta aynı fiyata bulamamaktan yakınıyor. 

Zincir marketler indirimleri ile vatandaşların dikkatini çekmek isterken yapılan kampanyalara olan rağbet de artıyor. Ancak son dönemde kırmızı ve beyaz ete gelen zamlar vatandaşların gıda giderlerini büyük ölçüde etkiledi. Her market öncesi hesaplama yapmak durumunda kalan vatandaşlara bir kötü haber de beyaz etten geldi. Mangal tutkunlarının vazgeçilmez lezzeti olan kanat, aldığı son zamlarla beraber dudak uçuklattı. 

KANAT FİYATLARI 300 LİRAYA ÇIKTI MANGALCILAR İSYANDA

Kırmızı ve beyaz ete gelen zamlar vatandaşların isyan etmesine neden olurken son olarak Et ve Süt Kurumu (ESK)  fiyatlarına yüzde 25 oranına zam yaptıklarını duyurmuştu. 

Yapılan zamlar vatandaşların gündeminde yer alırken son dönemde beyaz ete gelen zamlar da cep yakar hale geldi. Özellikle mangalda tüketilen kanata gelen zam herkesi şaşırttı. Zincir marketlerde kanat fiyatları 300 liraya ulaşırken hafta sonunu mangal yaparak geçirecek olan Ankaralılara da kötü haber verilmiş oldu. 

Bir zincir marketin Banvit Piliç Kanat kilogram fiyatı 294,95 TL olarak açıklanırken diğer marketlerde de fiyatların ortalama olarak 185 - 300 TL arasında değişen fiyatlarla kanat sattığı öğrenildi. Ayrıca iki kişilik bir mangal için ortalama olarak 800 liranın gözden çıkarılması gerektiği ifade edilirken yapılan hesaplamada sebze, yakacak, içecek, ekmek ve et çeşitleri yer aldı. Bu yıl mangal maliyetinin artması vatandaşlar için can sıkıcı bir hal alırken yeni zamların da beklendiği kaydedildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir partisinden istifa ettiğini açıkladı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir partisinden istifa ettiğini açıkladı