ANASAYFA Ankara Keşfet Ankaralılar paranızı hazırlayın! Mayıs'ta elektrik ve doğalgaza zam konusu karara bağlandı

Ankaralılar paranızı hazırlayın! Mayıs'ta elektrik ve doğalgaza zam konusu karara bağlandı

Günlük hayatta en çok kullanılan temel ihtiyaçlardan olan elektrik ve doğalgaz fiyatlandırmasındaki artış vatandaşları tedirgin ediyordu. Bu kapsamda önümüzdeki ay için bir zam olup olmayacağı belli oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankaralılar paranızı hazırlayın! Mayıs'ta elektrik ve doğalgaza zam konusu karara bağlandı

Ekonomi konusunda vatandaşlar hükümet yetkililerinin açıklamalarını yakından takip ediyor. Yapılan açıklamalar arasında en çok dikkat çekenler arasında zam açıklamaları yer alıyor.

Yaz aylarının gelmesi ile beraber vatandaşlar yeni bir fiyat tarifesi gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladı. Bu araştırmalar içerisinde yer alan doğalgaz ve elektrik konusunda bir fiyat artışı olup olmayacağı konusu kesinleşti.

MAYIS AYINDA ZAM OLACAK MI?

Söz konusu açıklamanın sahibi bizzat Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı tarafından geldi. Açıklama konusunda vatandaşların Mayıs ayı bütçelerini bu karara göre ayarlamaya başladığı tahmin edildi.

Mayıs ayında doğalgaz ve elektrik konusunda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar vatandaşı açıklaması ile sevindirdi. Nisan ayından Mayıs ayına geçilirken yapılan açıklama vatandaşların cebini rahatlatan cinsten oldu.

BAKAN BAYRAKTAR KARARLARINI DUYURDU

Zam konusunda konuşan Bakan Bayraktar hükümet olarak Mayıs ayı içinde bir zam tasarrufları olmadığını ifade etti. Bakan Bayraktar “88 dolara gelen bir petrol fiyatı var. Doğalgazda yukarı yönlü bir hareket görmeye başladık. Bunlardan bağımsız olmamız söz konusu değil. En uygun şekilde vatandaşlarımıza nasıl sunabiliriz çabası içindeyiz. Biz yaşanan seçim süreçlerini geçirdik buna rağmen nisanda zam yapılmadı. Mayısta da zam beklentisi gözükmüyor” diyerek kararlarının gerekçesini açıkladı.

Mayıs ayında sonraki ay için nasıl bir kararın alınacağının aynı şekilde Bakan Alparslan Bayraktar tarafından açıklanması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap şehit ailelerini ilçeye davet etti

Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap şehit ailelerini ilçeye davet etti