ANASAYFA Ankara Keşfet Ankaralılar şehirdeki tarihi yakından görecek! Şantiye miras gezileri başlıyor!

Ankaralılar şehirdeki tarihi yakından görecek! Şantiye miras gezileri başlıyor!

Ankara Türkiye Cumhuriyeti dönemi olduğu kadar, yer aldığı toprakların zengin geçmişini bünyesinde barındırıyor. Kentin binlerce yıla meydan okuyan tarihi eserleri çeşitli bakımlardan geçiyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankaralılar şehirdeki tarihi yakından görecek! Şantiye miras gezileri başlıyor!

Başkent ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin izlerini gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor. Geçmişten günümüze tarihi eserler dönemin yetkilileri tarafından korunmuş ve gerekli bakımları yapılmıştı.

Bu kapsamda Ankara'nın en ünlü tarihi eserlerinden olan Ankara Kalesi, Arkeopark ve Roma Tiyatrosu hakkında şehir halkını ve ilgilileri yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklama Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

ANKARA ŞANTİYE MİRAS GEZİLERİ YENİDEN BAŞLIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyenin başlattığı tarihi eserlerin bakım ve restorasyon çalışmasına vatandaşlarında tanık olması için bir kampanya başlatılmıştı. Söz konusu  kampanya ile şehir halkına bu kıymetli eser ile nasıl ilgilenildiğini görme fırsatı tanınmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile bu uygulamanın 26 Nisan'da yeniden başlayacağı duyuruldu.

ABB tarafından yapılan duyuru şu şekilde oldu;

"Ankara Kalesi Şantiyesi, Arkeopark Şantiyesi ve Roma Tiyatrosu Şantiyesi 26 Nisan 2024’te yeniden başkentlilere açılıyor. Ankara Miras Şantiye Gezileri için ayrıntılı bilgi ve katılım formuna, https://forms.ankara.bel.tr/ankaramiras adresinden ulaşabilirsiniz" ifadelerine yer verildi. Başkentin ve Anadolu topraklarının önemli tarihi alanlarına yapılan çalışmanın ABB'nin şeffaf hizmet politikası tarafından vatandaşların ziyaretine açıklaması memnuniyet verici olarak gözlemlendi.

ŞEHİRDEKİ TARİHİ ESERLERE KIYMET VERİLİYOR

Ankara'nın önemli tarihi eserleri korunmaya devam ediyor. Bu kapsamda ABB ekipleri şehir genelindeki eserlerin bakım ve korunması konusunda hassas hareket ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan etkinliklerine yoğun ilgi!

Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan etkinliklerine yoğun ilgi!