ANASAYFA Ankara Keşfet Ankaralılara TOKİ müjdesi! Yüzlerce konut sahibine kavuşacak!

Ankaralılara TOKİ müjdesi! Yüzlerce konut sahibine kavuşacak!

TOKİ tarafından Ankara için sevindirici bir gelişme yaşandı. Söz konusu haber Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren kurumdan gelen haber Başkentlileri harekete geçirdi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankaralılara TOKİ müjdesi! Yüzlerce konut sahibine kavuşacak!

Vatandaşların her hangi bir kredi yükünün altına girmeden taksitle ev sahibi olmasına olanak sağlaması nedeniyle milyonlarca insan TOKİ'den ev alma hayali kuruyor. Devlet güvencesi ile inşa edilmesine ek olarak uygun fiyatlarda olması nedeniyle rağbet gören TOKİ evleri ile ilgili sadece Ankara'yı ilgilendiren bir duyuru yapıldı.

Söz konusu açıklama TOKİ'nin bağlı olduğu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlık Ankara'nın iki ilçesine TOKİ projesi yapılacağını ilan etti. Tarihlerinin de verildiği projeler sonrasında Ankaralılar heyecanlı bir bekleyiş içine girdi.

DETAYLAR BELLİ OLDU

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yayınladığı ilan ile Ankara'nın nüfus, konum ve gelişmişlik olarak ön plana çıkan ilçelerinden Sincan ve Gölbaşı'na konut ve dükkan yapılacağını ifade etti. Bu gelişme hızlı bir şekilde yayınlanırken kolay yoldan ev sahibi olma hayali kuran Ankaralılar gelişmenin detaylarını öğrenmek için araştırma yapmaya başladı.

Söz konusu projeler için ihale sürecine dair yayınlanan ilanda neler yapılacağı detaylandırıldı. Sincan'da bulunan Yenipeçenek Mahallesi'nde 1. Etap 994 Adet Konut, 12 Adet Dükkan, 1 Adet İlkokul, 1 Adet Ortaokul ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi gerçekleştirileceği ifade edildi. Sincan'a yapılacak bu projelerin ihalesinin tarihi ise 5 Nisan 2024 saat 12.00'de gerçekleşecek.

GÖLBAŞI İHALESİ SİNCAN'DAN BİR AY SONRA

Bir diğer ilçe olan Gölbaşı'na ise Gerder Mahallesi 545 Adet Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi (18 Dükkân) İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi ikmal işi için ihale yapılacağı ve bu ihalenin 10 Mayıs 2024 saat 14:00'da yapılacağı öğrenildi.

Ankara'ya yeni TOKİ evlerinin yapılacak olması vatandaşlar arasında heyecan ve beklenti oluşturdu. Bu evlerin kimlere verileceğine dair ilerleyen dönemlerde detaylı bilgilendirmeler yapılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ASO Başkanı Seyit Ardıç politikacıların gelecek tahminlerinin ekonomiye etkisi hakkında konuştu

ASO Başkanı Seyit Ardıç politikacıların gelecek tahminlerinin ekonomiye etkisi hakkında konuştu