Ankara'nın göbeğinde saklı vaha! Metroyla şıp diye gidecekseniz gezmelere doyamayacaksınız

Ankaralıların gönüllerince gezip eğlenecekleri, hem piknik yapıp hem de go-kart ve dağ kızağı yapabilecekleri adeta cennetten köşe o park kolay ulaşımı ile de öne çıkıyor. İşte vazgeçilmez adresiniz olacak o park...

Ankara'nın göbeğinde saklı vaha! Metroyla şıp diye gidecekseniz gezmelere doyamayacaksınız

Ankara sahip olduğu dev rekreasyon parkları ve bu parklarda yer alan dev yapay göletleri ile denizsiz bir şehirde su içinde yaşama imkanı sunuyor. Belediyenin yapmış olduğu çok sayıda park bulunurken bu parklarda yer alan imkanlar Ankaralıların ücretsiz olarak son derece nezih ortamlarda sosyalleşmesinin önünü açıyor.

Bu parklardan biri de Göksu Park olarak öne çıkıyor. Ankara'nın en büyük ilçelerinden biri olan Eryaman'ın göbeğinde yer alan Göksu Park, Susuz Göleti üzerinde kurulu bulunuyor. Başkentin sahil kasabası olarak anılan Göksu Park, 446 bin 547 metrekarelik dev bir alana kurulu bulunuyor. Aynı zamanda Ankara'nın en büyük parklarından biri olan Göksu Park içerisinde 122 bin 557 metrekareye sahip olan devasa bir gölete sahip bulunuyor.

ANKARA'NIN SAHİL KASABASI GÖKSUPARK!

Etrafında çok sayıda büyük site ve gökdelen bulunması, alışveriş merkezlerine olan yakınlığı ve geniş otopark alanları ile Göksu Park Ankaralıların en gözde buluşma noktaları arasında bulunuyor. 9 adet yüzer iskelesinde ördekleri besleyebilir, piknik masalarında istediğiniz kadar oturabilir, ücretsiz barbeküleri kullanarak yanınızda getirdiklerinizle mangal yapabilirsiniz.

Ankara'nın göbeğinde saklı vaha! Metroyla şıp diye gidecekseniz gezmelere doyamayacaksınız

Göksu Park için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Göksu Park'ın aktiviteleri, mekanı gençler ve genç kalanlar için de cazip kılmaktadır. Her çeşit spor aletinin bulunduğu parkta yürüyüş parkurunun uzunluğu toplam 2201 metredir. Go-Kart, halı sahalar, basketbol sahaları, plaj voleybolu, tenis kortları ile ziyaretçilerini ağırlayan Göksu Park içinde iki adet Oyuncakistan ve 14 adet figürlü oyuncak bulunmaktadır. Adrenalin tutkunlarının en sevdiği aktivitelerden biri de Dağ Kızağı'dır. Türkiye'nin ilk dağ kızağı, 20 metreye kadar çıkan yüksekliğiyle eğlenceye bambaşka bir boyut katmaktadır.” denilerek parkta yer alan özel etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Göksu parkı gezmek ancak yorulmak istemeyen kişiler ve çocuklar için aynı zamanda parkta trende bulunmaktadır. Tüm Ankaralılar parka davet edilirken özel günler için parkın içinde nikah, balo ve düğün salonu da yer almaktadır.

SONRAKİ HABER