Ankara'nın kalbinde doğal vadi! Macera tutkunlarının ilgi odağı haline geldi

Ankara bilinen ve kendisine ün katan yerler olduğu kadar herkes tarafından pek bilinmeyen yerleri ile de adından söz ettiriyor. Vatandaşlar arasında popülerleşen yerler zamanla ziyaretçi sayısını arttırıyor.

Ankara'nın kalbinde doğal vadi! Macera tutkunlarının ilgi odağı haline geldi

Ankara'da merkezi yerlerinde yaşayan vatandaşlar genelde yoğun şehir hayatından dolayı doğal alanlara daha çok önem veriyor. Şehir işi ya da şehir dışındaki doğal alanlara giden başkentliler çevresindeki vatandaşlara da bu yerleri öneriyor.

Ankara'nın kalbinde doğal vadi! Macera tutkunlarının ilgi odağı haline geldi

ZİR VADİSİ ANKARALILARI BEKLİYOR

Çevre illerde olmayan fakat herkes tarafından da bilinmeyen bölgelerden birisi olan Zir Vadisi Ankaralıların kendisini ziyaret etmesini bekliyor. Sincan ilçesinde bulunan bu alan yeşil bitki örtüsü ve mercan kayalıkları ile doğa severlerin ilgi odağı haline gelmeye başladı.

Ankara'nın kalbinde doğal vadi! Macera tutkunlarının ilgi odağı haline geldi - Resim : 2

Macera tutkunlarının ve kampçılık meraklıların sık sık gittiği Zir Vadisi binlerce yıllık geçmişi ile tarihi olarak da önemli bir yer olarak adından söz ettiriyor. Yaklaşık 100 yıl öncesine kadar yerleşim yeri olarak kullanılan Zir Vadisi günümüzde bir mesire ve doğa alanı olarak varlığını sürdürüyor.

Ankara'nın kalbinde doğal vadi! Macera tutkunlarının ilgi odağı haline geldi - Resim : 3

YAZ AYLARINDA DAHA FAZLA İNSAN BEKLENTİSİ

Sincan merkezine 17 km uzaklıkta olan bu alanın yaz aylarda ziyaretçi sayısının daha fazla artması bekleniyor. Aileleri ve sevdikleri ile şehir hayatından uzaklaşmak isteyenler için Zir Vadisi önemli bir seçenek olarak görünüyor.

SONRAKİ HABER