ANASAYFA Ankara Keşfet Ankara'nın ortasında 800 yıllık köprü! Her gün yüzlerce insan kullanıyor

Ankara'nın ortasında 800 yıllık köprü! Her gün yüzlerce insan kullanıyor

Başkentte geçmiş dönemlerde inşa edilen pek çok yapı günümüzde yerleşim yerlerinin arasında kaldı. Buna rağmen yıllardır ayakta kalmayı sürdüren bu tarihi yapılar aynı işlevselliği ile kullanılmaya devam ediyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'nın ortasında 800 yıllık köprü! Her gün yüzlerce insan kullanıyor

Ülkenin yönetim merkezi olmasından dolayı çok fazla insan yoğunluğunun yaşandığı Ankara tarihi bağlarını korumaya devam ediyor. Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Başkent'te pek çok medeniyetin kültürel izlerini görmek mümkün.

8 ASIRDIR AYAKTA

Osmanlı, Selçuklu ve daha öncesinden gelmiş geçmiş medeniyetlerin ardında eser bıraktığı Ankara'da bazı eserler halen hizmete açık olarak varlığını sürdürüyor. Müze haline dönüştürülen yerler ya da sergilenen eserler haricinde kalan bu yapılar dönem dönem çeşitli bakımlardan geçiyor. Bu yerlerden birisi olarak Ankara halkının en çok adına aşina olduğu Akköprü akıllara geliyor.

Ankara'nın merkezi bölgesinde yer alan ve günümüzde aktif olarak kullanılan İstanbul Yolu üzerinde bulunan Akköprü 800 yıllık bir geçmişe sahip. Asırlardır ayakta kalmayı başaran ve günümüzde sadece yayaların kullandığı Akköprü Ankara Çayı'nın tam üstünde bulunuyor.

1222 yılında Kızıl Bey tarafından yaptırılan Akköprü Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde de kullanılmaya devam edildi. Ankara şehri için sembol haline gelen ve her gün binlerce insanın gördüğü Akköprü'yü koruma ve gelecek nesillere ulaştırma adına çalışmalar sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'nın Bala Beypazarı Çubuk Altındağ ilçesinde yaşayanlar! 10 Mayıs tarihi ile duyuru yapıldı

Ankara'nın Bala Beypazarı Çubuk Altındağ ilçesinde yaşayanlar! 10 Mayıs tarihi ile duyuru yapıldı