Ankara'nın saklı cenneti Çubuk'ta! Resmen tabiat harikası bir giden bir daha dönmek istemiyor

Ankara'nın keşfedilmesi gereken alanlarını görmek isteyenler özellikle sıcak havalarda hafta sonunda şehrin gürültüsünden uzaklaşmak istiyor. Kentin saymakla bitmeyen doğal güzelliklerini içinde barındıran Çubuk ilçesi de bir gidenin bir daha dönmek istemeyeceği bir alana ev sahipliği yapıyor.

Ankara'nın saklı cenneti Çubuk'ta! Resmen tabiat harikası bir giden bir daha dönmek istemiyor

Haberankara.com Özel Haber - Türkiye'nin Başkenti konumunda bulunan Ankara, tarihi ve doğal güzellikleri herkesin mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerleri listesinde yer alıyor. Ankara'daki gezilecek yerler araştırmaları devam ederken havaların ısınmasını fırsat bilecek olanlar da şimdiden rotalarını belirlemeye çalışıyor. Bu kapsamda Ankara'nın doğal güzellikleri de şehrin gürültüsü, günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak isteyenler ağırlamak üzere bekliyor.

Özellikle resmi tatiller ve hafta sonlarını sakin, şehirden uzak ve dinlenebileceği bir yerde geçirmek isteyenler doğa ile iç içe bölgelerde gezinti yapmak üzere araştırma yapıyor. Bu çerçevede Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan Karagöl Tabiat Parkı, ziyaretçilerinin isteklerine cevap veriyor. Karagöl Tabiat Parkı, ziyaretçilerine doğayla iç içe vakit geçirme imkanı sunarken aynı zamanda kamp yapılmasına da olanak tanıyor.

ANKARA'NIN SAKLI CENNETİ: ÇUBUK KARAGÖL TABİAT PARKI

Ankara merkeze 68 kilometre, Çubuk ilçe merkezine de 28 kilometre uzaklıkta bulunan Karagöl Tabiat Parkı, günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak ve sakin bir vakit geçirmek isteyenlerin mutlak suretle uğraması gereke alanlar arasında yer alıyor.

Ankara'nın saklı cenneti Çubuk'ta! Resmen tabiat harikası bir giden bir daha dönmek istemiyor

Karagöl Tabiat Parkı, doğal orman dokusunun bozulmadığı alanlar arasında yer alıyor. Karagöl Tabiat Parkı içerisinde bulunan volkanik oluşumlu göl, ziyaretçilerine adeta görsel şölen yaşatıyor. Özellikle hafta sonu yoğunluğun oluştuğu tabiat parkını ziyaret edenler, yürüyüş ve piknik yaparak keyifli vakit geçiriyor.

Ankara'nın saklı cenneti Çubuk'ta! Resmen tabiat harikası bir giden bir daha dönmek istemiyor - Resim : 2

Çubuk Karagöl Tabiat Parkı, turizm ve rekreasyon aktiviteleri için önemli fırsatlar sunarken piknik, doğa yürüyüşü, dağ tırmanışı, flora ve fauna izleme, manzara seyir, sportif olta balıkçılığı gibi faaliyetlerin yapılmasına imkan sağlıyor. Çubuk ilçesinin doğal güzelliklerinden biri olan Karagöl, ilçenin Kuzeybatısında Kızılcahamam ile Çubuk ilçeleri arasındaki arazide oluşmuş doğal göl olarak kayıtlanıyor. Küçük ve derin bir krater gölü olan Karagöl'den çıkan suların bir kısmı Mürtet ovasını sulayan ova çayına karışıyor.

Ankara'nın saklı cenneti Çubuk'ta! Resmen tabiat harikası bir giden bir daha dönmek istemiyor - Resim : 3

Etrafı yemyeşil ormanla kaplı olan Karagöl, havası ve eşsiz güzelliği ile aynı zamanda bir mesire yeri olarak da kullanılıyor. Meşe ve çamların arasında fındık ağaçlarına bile rastlanan bu alanda kamp ve piknik yapma imkanı bulunurken gölün kenarında gezinti yapmak da mümkün.

Karagöl Tabiat Parkı'nın tam adresi ise; Yeşilkent, 06760 Çubuk/Ankara olarak biliniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER